spital rSoţul unei femei în vârstă de 34 de ani, din Reşiţa, care a decedat miercuri seara la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, acuză medicii de malpraxis, iar conducerea unităţii sanitare a declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit medicilor, după ce a născut, pacienta a rămas internată mai multe zile decât în mod normal, deoarece copilul a fost supus unui tratament din cauza unei infecţii urinare.

‘Femeia a născut la data de 7 martie, prin cezariană, în condiţii normale, revenindu-şi din punct de vedere al evoluţiei ginecologice şi postoperatoriu. Ea a născut a doua oară prin această procedură. Perioada de internare a fost prelungită pentru un tratament ce trebuia aplicat nou-născutului. Ca patologie suplimentară, femeia prezenta verice hidrostatice şi uter cicatricial. Este un eveniment neplăcut şi singular în ultimii ani, care s-a petrecut în spital. Oricum, noi am declanşat o anchetă, care este în derulare’, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan.

La rândul său, medicul curant Adrian Paneş a oferit câteva detalii despre caz şi a precizat că pe data de 14 martie pacienta a acuzat dureri toracice, fapt pentru care i s-a administrat un calmant, iar în data de 19 martie durerile au revenit şi a survenit şi decesul, diagnosticul prezumptiv fiind de stop cardiorespirator. Femeia nu se ştia cu afecţiuni cardiace şi se pare că ar fi fost doar o singură dată la un control pe toată perioada sarcinii.

‘Femeii i-a fost administrat tratament pentru tromboflebită superficială, având în vedere inflamarea varicelor de la membrul inferior drept. Pacienta şi-a revenit foarte rapid după administrarea tratamentelor amintite, calmantul şi anticoagulantele. Din păcate, singurele simptome pe care le-a acuzat au fost episoadele trecătoare de durere toracică şi inflamarea varicelor’, a explicat medicul Adrian Paneş.

Soţul femeii acuză, acum, personalul medical de malpraxis. ‘Nu se poate ca ea să se plângă de faptul că o doare mâna şi pieptul şi ei să îi dea algocalmin. Trebuia să cheme medicul cardiolog. Acum m-au lăsat singur, cu doi copii. O să vedem ce spune şi autopsia, dar nu voi lăsa cazul ăsta aşa, pentru că ce au făcut ei e neglijenţă. Cu două ore înainte am vorbit şi am râs cu ea’, a afirmat Gheorghe Vasile, soţul femeii.

Medicii vor efectua necropsia pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

Copilul nou-născut urmează să fie, vineri, externat, deoarece se va încheia perioada de tratament la care a fost supus, iar, potrivit medicilor, parametrii de sănătate sunt buni. AGERPRES

Leave a reply