conferinţă de la Vârşeţ (1)Perspectivele locale, judeţene şi regionale asupra Acordului de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană vor fi prezentate miercuri în Parlamentul European de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, preşedintele Comisiei Economice şi de Dezvoltare Regională din cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE).

Întâlnirea are un interes deosebit pentru administraţia timişeană, întrucât doreşte realizarea în următorul exerciţiu financiar al UE 2014-2020 a unui masterplan feroviar care să vizeze şi transportul transfrontalier de marfă, având în vedere şi iniţiativele părţii ungare în acest sens.

‘Vorbim despre un program care, probabil, va avea un buget de 300 de milioane de euro, cât a avut şi în ciclul precedent de finanţare şi care a fost absorbit aproape în totalitate. Timişul nu a beneficiat de foarte multe proiecte şi va trebui să îmbunătăţim acest aspect din faza iniţială. Ar trebui să încercăm să tragem acea cale feroviară prin judeţul Timiş’, a declarat luni pentru AGERPRES Marian Vasile.

Tot la Bruxelles, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş va participa la cea de-a II-a ediţie a Premiilor pentru Inovare acordate de ARE şi la şedinţa grupului de investiţii, business şi IMM-uri, înfiinţat în cadrul Comisiei Economice şi de Dezvoltare Regională. Pe agenda grupului de lucru se regăseşte politica industrială în Europa. AGERPRES

Leave a reply