Home / Banat / Surpriză în Govândari la AFCM Reşiţa-Vulturii Lugoj după 2-1? Sau nu…

Surpriză în Govândari la AFCM Reşiţa-Vulturii Lugoj după 2-1? Sau nu…

Picture 6067 martie 2014, ora 15 00 în cartierul Govândari, stadionul Gloria meci mare, miză… AFCM Reşiţa primesc vizita celor de la Vulturii Lugoj, antrenaţi de Ilie Rotariu, geamănul lui Iosif , internaţionalul nostru, în prezent antrenor la FC Caransebeş (!). Stropi mari de ploaie pică din cer. Preţ de câteva secunde aveam impresia că se v-a juca în mocirlă, dar Tata Doamne a ţinut cu glorioşii. Azi. Aiudeanul Mihai Domşa, a fluierat începutul partidei, îmi pregăteam aparatul de fotografiat şi-aud un fluierat prelung. Ridic ochii, şi-l văd pe Domşa indicând punctul cu var… 11m pentru gazde, încă din debut de meci. Decarul gazdelor, Iancu Târbăţ, îşi aşează mingea la punctul indicat de central, un pas, doi,trei şi trage în stânga lui Iordache, plecat în partea dreaptă, şi 1-0 încă din minutul 2.

Urmează un joc de angajament din partea ambelor echipe şi-o contră la Mario Stănucă, în minutul 13 al meciului şi din minutul 14, în locul accidentatului Mario Stănucă intră puştiul de numai 18 ani, Patrick Potoceanu, fiul lui Dan Potoceanu, fostul internaţional de la CSM Reşiţa, care, cu doar două zile în urmă şi-a aniversat ziua de naştere… Până la pauză n-am remarcat decât agresivitatea ambelor echipe la mijlocul terenului, jocul de angajament evidenţiind oarecum tehnicitatea lui Valentin Popescu, siguranţa căpitanului Cheda şi insistenţa lui Alex Avramovici, care s-a bătut pentru orice minge. De când a ajuns la AFCM Reşiţa, Alex este alt jucător. După pauză, alb – albaştrii pun stăpânire pe începutul de repriză, combină frumos la centrul terenului, mingea circulă pe traseul Uţiu-Creangă-Potocianu, puştiul Patrick Potoceanu, prinde un şut de la marginea careului de 16m şi marchează un adevărat gollazzo şi astfel scorul ajunge la un nesperat 2-0 pentru gazde. Citisem cu două zile în urmă pe pagina de facebook a lui Patrick Potoceanu: ,,Unii işi caută eroii în filme. Eu îl am pe al meu langă mine în fiecare zi. LA MULŢI ANI TATA!”. Frumos cadoul oferit de Patrick fostului nostru internaţional Dan Potoceanu. Îi spunem şi noi LA MULŢI ANI Dan Potoceanu ! Era minutul 50 al meciului şi se credea că meciul e gata. Că lucrurile n-au stat aşa, e drept, Ilie Rotariu mutând inspirat introducându-l în teren pe Beniamin Dobra, care pătrunde în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, tânarul portar al gazdelor Flavius Toader bagă o alunecare şi terenul ud îl dezavantajează, agăţarea lui Dobra fiind evidentă, centralul Domşa nu ezită şi arată punctul de la 11m. Era minutul 56, când Toader a primit cartonaş galben şi jucătorul Vulturilor din Lugoj, Petru Ploscariu a transformat cu destule emoţii penaltyul, Flavius Toader plecând în dreapta sa şi atingâng mingea. Un 2-1 care-a relansat meciul.

Picture 165La oaspeţi au mai intrat Ivaşcu şi Pop, în timp ce la gazde, Dan Boltaşiu i-a trimis în teren pe Vichente Marcu şi Francisc Marta. Ultimele 30 de minute s-au jucat pe-o ploaie mocănească… Din prea mult entuziasm, tânărul Vichente a luat cartonaş galben după un minut de joc în timp ce Marta, a reuşit un şut de la 40m lateral stânga sub transversală punându-l la grea încercare pe Iordache care-a respins în corner. Foarte bun jocul în faza de apărare a băieţilor lui Dan Boltaşiu şi un real câştig pentru echipă este acest Alexandru Avramovici de la Muncitorul Reşiţa, un adevărat vărf de atac, integrat perfect în jocul echipei. Tot la plusuri il putem trece pe Patrick Potoceanu, care a început campionatul în Liga a IV-a la Metalul II Reşiţa facând un salt destul de spectaculos până în Liga a III-a la AFCM Reşiţa. La capitolul minusuri sunt toate plusurile promise de oficialităţi. Rezultatul pare o surpriză, dar după aspectul jocului, este un scor corect.
AFCM Reşiţa: Antrenor Dan Boltaşiu – Flavius Toader, Ionel Goiţi, Robert Covăsală, Milan Cheda, Alexandru Avramovici, Mario Stănucă, Sebastian Creangă, Iancu Târbăţ, Călin Moţi, Raul Uţiu, Valentin Popescu. Rezerve: Dan Popescu, Francisc Marta, Darius Guduleasa, Patrick Potocianu, Vichente Marcu, Nicuşor Jianu.
Vulturii Lugoj: Antrenor Ilie Rotariu – Paul Iordache, Eugen Miculescu, Ciprian Ştreangă, Petru Ploscariu, Dionisie Hârdău, Sergiu Precupanu, Paul Radosav, Dragoş Totu, Leonard Neagu, Flavius Vlădia, Claudiu Ardelean. Rezerve: Sorin Micşa, Cosmin Loga, Denis Vînătu, Beniamin Dobra, Alexandru Ivaşcu, Fabian Pop, Caius Marta.

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns