Picture 026Pentru prima oară în istoria sa de aproape 70 de ani, echipa de Liga a II-a, UTA Arad, va juca sâmbătă, pe teren propriu, fără galerie.

Aceasta deoarece, după ce i-a declarat ‘persona non-grata’ pe Adrian Marţean şi Giovanni Catanzariti, retrăgând de asemenea drepturile federative ale echipei conduse de cei doi, fanii din cadrul Suporter Club UTA şi membrii peluzei ‘Arad 1945’, au anunţat că nu vor intra pe stadionul ‘Francisc Neuman’ pentru a lua parte la meciul de sâmbătă cu CS Mioveni, acesta fiind din câte se pare, un gest unic în fotbalul mondial.

Pe de altă parte, însă, membrii Suporter Club UTA au făcut cunoscut că respectă opţiunea arădenilor care vor să vadă meciul cu Mioveniul.

Totodată, conştienţi de faptul că decizia lor nu a fost una uşor de înţeles, după cum nu a fost nici uşor de luat, aceştia s-au arătat înţelegători faţă de arădenii care vor dori să vadă meciul de sâmbătă şi mai ales faţă de cei care ar putea încropi eventual chiar şi o galerie, mai ales pentru că accesul în peluze este gratuit.
Aflat la cel de-al doilea mandat pe banca tehnică a echipei UTA, antrenorul Adrian Falub este conştient de faptul că lipsa galeriei, a scandărilor suporterilor, poate conta chiar foarte mult în economia partidei.

‘Cunosc foarte bine forţa publicului arădean, respectiv a suporterilor din peluză care au stat întotdeauna, necondiţionat, lângă echipă, ajutând-o să depăşească momentele dificile’, a spus între altele Falub.
În continuare, acesta a arătat că echipa pe care o pregăteşte are de recuperat foarte multe puncte în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar fără a mai avea sprijinul galeriei care s-a dezis de clubul condus de Adrian Marţean şi Giovanni Catanzariti, jucătorilor le va fi foarte greu sâmbătă.

În ciuda situaţiei tensionate dintre acţionari, Adrian Falub afirmă că rămâne la părerea că un club trăieşte prin suporterii lui.

‘Mai ales că la Arad, suporterii au fost şi rămân al 12-lea jucător al echipei. Mai departe, dacă vom avea sau nu galerie, sâmbătă, nu ţine de mine. Eu am venit să antrenez şi, poate, atât eu cât şi jucătorii am nimerit într-un război care nu este al nostru’, a adăugat Adrian Falub, comentând aşa-zisa ‘criză’ a fanilor. AGERPRES

Comments

Leave a reply