Arhivă

Singurul medic de specialitate de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa s-a pensionat

spital analize medic cancer laborator microscop recoltare medicamente testeCentrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Reşiţa şi-ar putea pierde personalitatea juridică, după ce singurul medic de specialitate din cadrul acestuia s-a pensionat.

Centrul din Reşiţa a rămas cu un singur medic, însă, nici acesta nu este de specialitate, ceea ce face imposibilă deplasarea în judeţ pentru recoltarea de sânge de la donatori.

‘Din păcate, am rămas singură după ieşirea la pensie pentru limită de vârstă a doamnei Silvia Negomireanu şi am preluat centrul din mers. Eu, însă, sunt medic generalist şi răspund de partea de colectă. Pentru a avea un număr corespunzător de donatori este nevoie şi de colectarea mobilă’, a declarat Rodica Neagu, medic la Centrul de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin.

Situaţia cu care se confruntă CTS Reşiţa este fără precedent. Una dintre cele mai importante activităţi ale centrului, cea de colectare mobilă, derulată periodic în judeţul Caraş-Severin, este acum blocată. Echipele mobile trebuie să aibă în componenţă şi un medic, lucru imposibil în momentul de faţă.

Autorităţile au făcut demersuri pentru scoaterea unui post de medic la concurs.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa este subordonat, direct, Institutului Naţional de Hematologie, care a fost înştiinţat despre situaţia creată, la fel ca şi conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Caraş-Severin.

‘Postul va fi scos la concurs, deoarece, conform metodologiei şi vigilenţei în transfuzii, este nevoie de un medic specializat la laborator şi avem speranţa că în două luni se va ocupa. Am fost un pic alarmat, pentru că judeţul Caraş-Severinul nu are prea mulţi specialişti în laborator şi care să îşi şi dorească să lucreze în acest centru, dar credem că situaţia creată se va rezolva’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Dragoş Luca.

Dacă Centrul de Transfuzie nu va primi un nou medic, există şanse să se transforme doar într-un punct de recoltare. Acest lucru ar îngreuna activitatea, pentru că analizele nu ar mai putea fi făcute pe loc, ci vor trebui trimise la Timişoara. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts