Arhivă

Beniamin Emanuel Bobic, micuțul dispărut din Ocna de Fier, a murit de frig și foame

Emanuel, copilul de doi ani, din Ocna de Fier, care a dispărut din faţa casei şi care a fost găsit după două zile, a murit, cel mai probabil, de hipotermie, pe fondul unor afecţiuni cardiace severe, relevă necropsia.

Copilul a murit duminică, în jurul orelor prânzului, adică la circa 24 de ore de la data dispariţiei. Sunt aşteptate şi rezultatele unor analize mai complexe, care să indice cu exactitate dacă afecţiunile cardiace pe care le avea ar fi putut favoriza decesul. De altfel, inima copilului a fost trimisă la Bucureşti, pentru analize histopatologice complete.

‘Iniţial, în cazul copilului de doi ani şi două luni s-a crezut că e vorba de o infracţiune de omor, mai ales că, din investigaţii, reieşea că tatăl copilului este mai violent. Din discuţiile cu medicul legist şi actele elaborate până acum, a rezultat ca şi cauză medicală a morţii, hipotermia. Cauza exactă a morţii, însă, nu poate fi cunoscută, decât în urma unor analize histopatologice de laborator, care durează mai mult. În plus, cel mic a suferit şi cu inima, lucru pe care mama îl cunoştea, dar a fost, probabil, doar un fapt favorizant în cazul morţii’, a explicat Ion Teacă, procurorul de caz.

Astfel, în cazul morţii lui Emanuel a fost eliminată suspiciunea de omor. Mama copilului, Florentina Bobic, însă, va fi cercetată penal pentru ucidere din culpă, prin neglijenţă. Dosarul de ucidere din culpă întocmit pe numele mamei a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Până la sosirea rezultatelor, rămân, totuşi, mai multe semne de întrebare, şi anume cum a reuşit un copil de doi ani şi două luni să ajungă pe un deal, la o distanţă de aproximativ trei kilometri de casa din faţa căreia a dispărut. Concluziile medico-legale arată că este posibil ca Emanuel să fi ajuns singur acolo, întrucât prezenta roşeaţă şi bătături pe tălpi, semn că ar fi mers mult timp pe jos, susţine procurorul criminalist.

‘De caz se ocupă Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. În continuare se vor face cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă faţă de mama copilului, în special’, a afirmat Daniela Iancu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Copilul a dispărut sâmbătă, 1 martie de acasă şi a fost găsit după 48 de ore din întâmplare, la circa trei kilometri de locuinţa sa din comuna Ocna de Fier. AGERPRES/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Evenimente la Frontiera de Vest

Frontiera cu Serbia: Şapte migranti reţinuţi la frontieră                 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră…