Home / BĂILE HERCULANE / Alpinistul Bruno Silviu Adamcsek, cetăţean de onoare al judeţului

Alpinistul Bruno Silviu Adamcsek, cetăţean de onoare al judeţului

Alpinistul Bruno Silviu Adamcsek, cetăţean de onoare al judeţuluiPreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, i-a înmânat, miercuri, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului lui Bruno Adamcsek, alpinistul care a făcut parte din echipa românească ce a realizat ascensiunea versantului Rupal din Himalaya.

‘Performanţa lui Bruno Adamcsek este una extraordinară. Sunt bucuros că, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, reuşim să ne arătăm recunoaşterea pentru astfel de personalităţi, şi într-un domeniu atât de frumos, dar atât de special, de spectaculos şi de dificil’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

La fel de încântat, dar şi de onorat, s-a arătat şi alpinistul Bruno Adamcsek. ‘Mă bucur că există o recunoaştere, nu atât a persoanei mele, cât a alpinismului, ceea ce este foarte important. Sunt sigur că sunt mulţi alţii mai valoroşi decât mine şi care ar fi meritat 100% mai mult decât mine acest titlu’, a afirmat el.

Bruno Adamcsek a făcut parte, alături de Zsolt Torok, Marius Gane, Teofil Vlad şi Aurel Salasan, din echipa ce a realizat ascensiunea versantului Rupal, considerat cel mai înalt de pe planetă cu peste 4.600 metri diferenţă de nivel, pe o rută dificilă, în premieră românească (ruta Schell).

Titlul de Cetăţean de onoare i-a fost acordat lui Bruno Silviu Adamcsek prin votul consilierilor judeţeni exprimat în şedinţa din 19 decembrie 2013.

About admin

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns