Alpinistul Bruno Silviu Adamcsek, cetăţean de onoare al judeţuluiPreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, i-a înmânat, miercuri, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului lui Bruno Adamcsek, alpinistul care a făcut parte din echipa românească ce a realizat ascensiunea versantului Rupal din Himalaya.

‘Performanţa lui Bruno Adamcsek este una extraordinară. Sunt bucuros că, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, reuşim să ne arătăm recunoaşterea pentru astfel de personalităţi, şi într-un domeniu atât de frumos, dar atât de special, de spectaculos şi de dificil’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

La fel de încântat, dar şi de onorat, s-a arătat şi alpinistul Bruno Adamcsek. ‘Mă bucur că există o recunoaştere, nu atât a persoanei mele, cât a alpinismului, ceea ce este foarte important. Sunt sigur că sunt mulţi alţii mai valoroşi decât mine şi care ar fi meritat 100% mai mult decât mine acest titlu’, a afirmat el.

Bruno Adamcsek a făcut parte, alături de Zsolt Torok, Marius Gane, Teofil Vlad şi Aurel Salasan, din echipa ce a realizat ascensiunea versantului Rupal, considerat cel mai înalt de pe planetă cu peste 4.600 metri diferenţă de nivel, pe o rută dificilă, în premieră românească (ruta Schell).

Titlul de Cetăţean de onoare i-a fost acordat lui Bruno Silviu Adamcsek prin votul consilierilor judeţeni exprimat în şedinţa din 19 decembrie 2013.

Leave a reply