Picture 335După ceva mai bine de două săptămâni de când şi-au reluat pregătirile din 2014, HC Caraş-Severin şi-au programat acasă în Polivalenta reşiţeană o dublă cu vecinii sârbi de la RK Dinamo Pancevo.
Vineri 17 Ianuarie a fost programată prima partidă de verificare din 2014, astfel că la orele 17:30 în Sala Polivalenta din Reşiţa câteva zeci de iubitori ai handbalului şi ai HC-ului au luat loc in tribune. Dacă Aihan Omer nu a fost prezent pe banca reşitenilor, frâiele le-a avut în mâini Adi Petrea, revenit la echipă după o ceva mai lungă absenţă. Banii nu au venit la băieţi, decât ceva infim atât cât să treacă sarbătorile de iarnă, profesorul Aihan Omer plecat in Danemarca la un curs de pregătire spun unii, plecat să semneze cu o echipă daneză spun altii, cu trei copiii ai doamnei profesoare Lucia Moruţ pe bancă, cu un nou pivot la echipă, Vladislav Veselinov, care-a semnat cu gruparea caraşană pe un an şi jumatate. Alexandru Ciati si Daniel Lupu au fluierat la prima partidă. Echipa cărăşană a început excelent meciul şi după numai 5 minute conduceau cu un sec 4-0. Am remarcat pofta de joc a lui Petrea, care efectiv şi-a impulsionat colegii atât din teren dar şi de pe bancă. Se pare că-l prinde bine acest dublu rol. Să fie oare un semn ? Un excelent joc în poartă l-a făcut cum ne-am obişnuit deja Marocico. Jucătorii gazde au condus pe toată durata primei reprize şi la pauză s-a intrat cu un 15-12.
Picture 414Repriza secundă incepe in aceeaşi notă de dominare a gazdelor, Grozăvescu şi Vaidasigan făcând oarecum diferenţa pe tabela de scor. Bun meciul făcut de Nelu Stan atât în faza de atac dar şi în faza de apărare, fapt ce-a enervat la culme mulţi dintre jucătorii dinamoviştilor din Pancevo.
Un meci destul de dur pentru o partidă de pregătire. Paloma Ionescu a reuşit ca de obicei să-i ridice în picioare pe spectatorii prezenţi în tribune şi să-i facă pe cei din galeria ,,Vulturii Semenicului” să-i scandeze numele. Cel mai şifonat dintre jucătorii gazdelor a ieşit Rohozneanu care-a primit un cot în ochiul drept, care-a necesitat pungile cu gheaţă, fapt ce-a infuriat-o până şi pe micuţa domnisoară Rohozneanu. Un prim meci pe 2014 bun pentru HC Caraş-Severin, un debut cu dreptul din mai multe puncte de vedere cu un mulţumitor 28-26.
HC Caraş-Severin: Antrenor Adrian Petrea – Marocico, Ionescu, Sămînţă – Vaidasigan (5 goluri), Marta (5 goluri), Grozăvescu (5 goluri), Veselinov (3 goluri), Rohozneanu (3 goluri), Petrea (2goluri), Turcu (2 goluri), Stan (2 goluri), Grigoraş (1 gol), Denis Ionescu, Eduard Belchite, Dorian Ionescu.
RK Dinamo Pancevo: Antrenori Igor Sulovic şi Goran Besic – Dalibor Breti, Dragoslav Stotilkovic – Nikola Janevski, Veljko Davidovic (5 goluri), Miljan Bunjevce, Branko Radanovic (5 goluri), Marko Petrovik, Predrag Ilic, Milos Petrovic, Stefan Sretenovic (5 goluri), Uros Radosavlevic (4 goluri), Milos Savic, Nenad Ervakanin (3 goluri), Jovan Pupavac, Petar Opacic (4 goluri), Nikola Jakoljavic, Vladan Mircevski.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply