sicriu inmormantare valeria borzaFamilia, prietenii și colegii din Franța ori din România, angajații Primăriei dar și simplii gugulani au venit să o conducă pe marea jucătoare de tenis de masă Valeria Borza pe ultimul său drum. O moarte subită, venită cu doar câteva zile înainte de Crăciun, în urma unei meningite bacteriene, șoca lumea sportivă. Așa cum și-a dorit, Valeria a ajuns acasă de sărbători, chiar a treia zi de Crăciun. Din păcate anul acesta nu a mai ajuns pe picioarele sale, ci în sicriu…

„Nu pot să cred că nu mai este, trebuia să facem Revelionul la Cluj, apoi să ne antrenăm cu lotul la Bistrița… I-am spus să meargă la doctor… n-a vrut… tot zicea că doar o doare spatele“ povestește Bernadette Szocs plângând.

Timp de trei zile sicriul cu trupul Valeriei Borza a fost expus în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr 8 din Caransebeș, loc în care a ținut pentru întâia oară paleta în mână.  Cum a murit la numai 29 de ani și n-a apucat să îmbrace rochia de mireasă, a îmbrăcat-o acum, pe ultimul său drum.

„Aș vrea să o vedem pe Valeria așa cum merită, să rămână pentru noi ceea ce a fost: o bună sportivă și o mare luptătoare“ spune Nicu Borza, fratele Valeriei.

Aproape 100 de coroane au venit să omagieze dispariția marei campioane. Iubitul și colegii din Franța au fost lângă sicriu, alături de părinții și bunica Valeriei, alături de foștii săi antrenori și de cei care au cunoscut-o.

„M-a sunat chiar cu câteva zile înainte de a primi cumplita veste. Mi-a spus că vine în țară și că, din 4 ianuarie, vrea să se antreneze la Bistrița, cu lotul“ povestește Marian Filipaș, coordonatorul Centrului Olimpic pentru tenis de masă al României de la Bistrița.

După slujba de la Sala de Sport cortegiul funerar a plimbat-o pe Valeria, conform obiceiului din Banat, pe cele mai importante străzi din oraș. La ieșirea sicriului din Sala de Sport ropote de aplauze au răsunat pentru Valeria. Ultimele sale aplauze…

Leave a reply