hc caras severin pandurii tg jiu,,Sa vina banii la baieti” al ,,Vulturilor Semenicului” a ramas un ecou doar in urechile spectatorilor. Cine trebuia sa auda, ori n-are urechi, ori e slab pregatit, ori chiar pregatesc Mos Craciunul pentru baietii de la HC Caras-Severin. Ca nu-s multi (baieti), stie mai toata lumea, mai ales cei aproximativ 80 de platitori de bilete prezenti Vineri dupa amiaza la Sala Polivalenta din Resita !!!

Cu Misa Rohozneanu in sala, cu alti baieti prin infirmeria proprie, Aihan Omer a facut ce stia sa faca absolut oricine din tara sau chiar de pe alte meleaguri,cunoscator sau nu de handbal. Cand ai 6 jucatori nu trebuie decat sa alegi unul dintre ceilalti trei portari si sa-l instalezi intre bare.

Cu acelasi Ioan Stan locomotiva, resitenii incep partida surprinzator de bine. Au uitat baietii si de oboseala, si de vanatai, s-a uitat si ca au un leu in buzunar (da, un leu ) sau 13 lei ca ziua desfasurarii partidei, au uitat chiar si faptul ca pe banca sunt doi portari si masorul. Cu siguranta cei care-au jucat la pariuri 1 scor al primei reprize au avut mult de suferit, ori pentru investitie, ori pentru nervii pe care i-au investit. 16-14 surprinzator scor al primei reprize inregistrate pe tabela de marcaj, deloc surprinzator pentru cei aflati in sala. O prima repriza epuizanta pentru resiteni, presarata cu numeroase faulturi ale gorjenilor dar si cu multe greseli din partea lui Pintea, unul dintre arbitri partidei, care din exces de zel, sau poate asa cum scapase unuia dintre cei aflati in anturajul conducerii, ,,daca nu si-au primit nici macar banii de barem…” a fost pe punctul de-al elimina pe Marocico, portarul resitenilor foarte sigur pe el pe tot parcursul celor prime 21 de minute. Ca a intrat in poarta Ionescu ,,Paloma”, acelasi sigur veteran, e drept, dar si mai drept e ca si cei din fata lui Ionescu au stiut ce-au de facut. Cu varf si indesat. Cu ajutorul ,,Vulturilor Semenicului” dar si celorlalti spectatori, jucatorii de la HC Caras-Severin au facut ceea ce stiau ei mai bine, sa joace handbal la nivel inalt. O prima repriza destul de stearsa pentru gorjeni,care n-au putut puncta nici macar la impresia artistica, pentru ca la gazde, Ioan Stan e preferatul publicului,locomotiva care-a tras cat a putut de el si i-a impulsionat si pe ceilalti coechipieri.

Mitanul secund, incepe cu acelasi Pintea care ia niste decizii discutabile, fapt ce irita la maximum  publicul. Ionescu are cateva interventii de mare portar si da siguranta celorlalti (aceiasi) sase colegi de echipa, echipa la care straluceste efectiv Emilian Turcu, autor a nu mai putin decat noua goluri. Un extraordinar joc face si Demis Grozavescu autorul a cinci goluri dar si principalul asist pentru Stan si Turcu.

Multe fete in tribunele din Polivalenta resiteana, unde-am remarcat si multe dintre componentele de la UNIVERSITATEA Resita, echipa de handbal feminin a orasului de pe Barzava.

Resitenii conduceau cu 22-19 in minutul 41 al meciului, moment in care arbitrul Pintea il elimina usor pe Marius Grozavescu si faciliteaza gorjenilor drumul catre un 22 la 22 in minutul 42 si 55 de secunde, moment in care expira si eliminarea lui Grozavescu dar si momentul unui binevenit time out pentru caraseni. Ce mai poti spune baietilor din teren la asa efort? Toti sufla greu, se hidrateaza, si-si oblojesc ranile. Andrii Starikov, isi pune pungi de gheata, pe abdomen, sufla greu, strange din dinti, si articuleaza un ,,ma tot loveste cu coatele”…

Un gest instinctiv il face profesorul Aihan Omer, care-l vede pe Starikov epuizat si cu spatele catre banca, intinde mana catre aceasta, il apuca de mana pe masorul echipei,pe care-l vroia pe teren. Amuzant poate pentru noi cei aflati acolo, nu si pentru profesorul Omer.

Pana in minutul 55, jucatorii de la HC Caras-Severin au condus jocul si-n teren, dar si pe tabela de scor. Deciziile lui Sas si Pintea, duc echipa vizitatoare la doua goluri distanta in minutul 57:27, 27-29. Nu se mai joaca nimic pe teren, trageri de timp, stergerea podelei foarte des la cererea lui Pintea, fragmentari peste fragmentari, cu doar o reusita demna de semnalat in contul lui Emilian Turcu, care stabileste scorul final, un mincinos 28-29, dupa 60 de minute epuizante.

Profesorul Aihan Omer a avut la dispozitie la HC CARAS-SEVERIN:

Emilian Marocico, Cristian Ionescu, Andy Saminta – Emilian Turcu (9 goluri), Ioan Stan (8), Demis Grigoras (5), Andrii Starikov (3), Marius Grozavescu (2), Tudor Marta (1), Raul Heimbach, Denis Ionescu, Marius Draganescu.

Pandurii Targu-Jiu: Cristian Antonaru, George Selaru, Martin Juzbasic – Mihai Asoltanei (6 goluri), Florin Acatrinei (6), Razvan Mledenciu(4), Paul Giotoiu (4), Mihai Paius (3), Laurentiu Dinescu (3), Darius Apolzan (2), Cosmin Libert (1), Valentin Popescu, Andrei Enache, Dorin Dragnea, Ionut Mazilu, condusi de pe banca de antrenorul Liviu Andries.

,,Felicit echipa gazda, pentru jocul practicat azi si pe profesorul Omer pentru cum a stiut sa gestioneze momentele importante ale acestui joc epuizant pentru cei 7-8 din teren” a declarat Liviu Andries,antrenorul gorjenilor.

Vadit suparat, ,,Atat am putut azi,dar speram ca lucrurile sa intre pe-un fagas normal in viitorul foarte apropiat”, a subliniat profesorul Aihan Omer, neuitand sa multumeasca ca de fiecare data ,,Vulturilor Semenicului”, dar si publicului si sa ureze ,,Sarbatori Fericite tuturor !”

13 etape disputate si e vremea unei binemeritate pauze pentru baietii de la HC Caras-Severin, care pleaca in vacanta pentru sarbatorile de iarna, cu speranta ca poate, poate…

 

Dan-Aliosa Ulici

 

Comments

Leave a reply