gh falcaPrim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu şi liderul PDL Arad, primarul Gheorghe Falcă şi-au prezentat, vineri, la Reşiţa, proiectele cu care participă în competiţia pentru desemnarea candidatului la preşedinţie al formaţiunii politice.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a subliniat, în discursul său că, pentru a avea succes, proiectul său, intitulat Societatea vie, trebuie să fie susţinut de către o dreaptă unificată.

‘Un proiect pentru România nu poate fi gândit decât în interiorul dreptei. Avem nevoie de un nou proiect, mult mai profund, asumat intern, de un proiect popular. Iar ca acest proiect să aibă succes, e nevoie să fie propus de către Dreapta unificată’, a spus Gheorghe Falcă.

Cătălin Predoiu a afirmat că proiectul său pleacă de la realităţile zilei de astăzi şi se bazează pe doi piloni.

‘Aşadar, primul pilon este cel economic şi stă sub un slogan care ar putea fi – economie, economie, economie. Niciun proiect de reformă, în niciun domeniu, nu poate avea sorţi de izbândă, dacă România nu-şi dezvoltă economia pe măsura resurselor şi a potenţialului său. Din păcate, România nu a reuşit să aibă un model de dezvoltare economică ce să fie sprijinit de toate forţele politice’, a precizat prim-vicepreşedintele PDL.

Al doilea pilon, conform lui Predoiu se referă la funcţionarea statului şi la echilibrul dintre puterile statului, între centru şi comunităţile locale, sau între stat şi cetăţean, aceasta fiind o zonă în care preşedintele se poate implica, conform atribuţiilor constituţionale.

În zona de vest a ţării, în PDL, sâmbătă vor avea loc alegerile pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2014. La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost organizate nouă secţii de votare. AGERPRES

Leave a reply