510-Executie bugete locale - topGradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat, pe raza de competenţă a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, a început să crească, în ultimele trei luni, astfel că, în luna octombrie, s-a reuşit realizarea programului de încasări stabilit, după ce în august acesta coborâse la un minim de 86,29%, a declarat marţi, la Deva, directorul general al instituţiei, Lucian Heiuş.

‘După trei luni de zile, am reuşit să realizăm programul de încasări, ţinta principală a Fiscului. Astfel, dacă în luna august am avut un grad de colectare de 86,29%, în septembrie acesta a crescut la 95,65%, iar în octombrie, la 100,39%’, a afirmat directorul DGRFP Timişoara.

În cifre absolute, în luna octombrie a fost virată la bugetul de stat o sumă de 789,45 milioane lei, inclusiv taxele vamale.

Potrivit directorului general al DGRFP Timişoara, în luna octombrie colectarea taxelor şi impozitelor în judeţele Arad şi Hunedoara a depăşit procentul de 100%, în timp ce în Caraş-Severin şi Timiş acest indicator era de 94,99%, respectiv 98,51%. În acest context, Lucian Heiuş a estimat că luna noiembrie va fi prima în care noua structură regională va reuşi să îndeplinească gradul de încasări la bugetul de stat, în toate judeţele arondate.

Şeful DGRFP Timişoara a menţionat că în perioada următoare nu se vor mai face ajustări de personal în structurile teritoriale din cele patru judeţe arondate instituţiei, arătând că va constitui echipe capabile să lucreze acolo unde este nevoie. În acest context, Heiuş a exemplificat cu situaţia din judeţul Timiş, unde vor fi deplasaţi mai mulţi inspectori fiscali din celelalte judeţe pentru ca verificările în cazul rambursărilor de TVA să se deruleze mult mai repede.

‘În Timişoara sunt 150 de dosare care trebuie verificate. O să ducem personal la Timişoara pentru a rezolva această problemă. Noi suntem o entitate şi în cadrul ei ne mutăm şi facem treabă acolo unde este nevoie’, a explicat Heiuş.

În prezent, în organigrama DGRFP Timişoara sunt prevăzute 2.277 de posturi, din care sunt ocupate 2.221. AGERPRES.

Leave a reply