Home / Banat / Consiliul Local Reșița a aprobat bani pentru expertizarea tehnică și lucrările necesare blocului explodat în Reșița

Consiliul Local Reșița a aprobat bani pentru expertizarea tehnică și lucrările necesare blocului explodat în Reșița

explozie Bd RepubliciiConsiliul Local Reşiţa a aprobat alocarea a aproape 750.000 de lei pentru expertizarea tehnică a blocului de pe Aleea Vlădeasa explodat în urmă cu o lună şi jumătate, precum şi pentru studiul de fezabilitate, întocmirea proiectului tehnic şi lucrările necesare refacerii imobilului.

‘Valoarea totală a proiectării, alocată în lista obiectivelor de investiţii pe anul 2013, finanţate de la bugetul local, şi a lucrărilor de execuţie este de 747.162 lei. Printr-o hotărâre, Consiliul Local Reşiţa a aprobat ca toate cheltuielile necesare expertizării tehnice a imobilului nr. 1 situat pe Aleea Vlădeasa, efectuării studiului de fezabilitate şi întocmirii proiectului tehnic să fie suportate din bugetul local, în această etapă’, a declarat marţi primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.

Primăria municipiului Reşiţa a iniţiat achiziţia, în regim de urgenţă, a serviciilor de proiectare pentru blocul numărul 1 situat pe Aleea Vlădeasa, respectiv, expertiza tehnică, proiectare lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii, precum şi branşarea la utilităţi a blocului.

Potrivit expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, realizate de către Universitatea Politehnică din Timişoara – Facultatea de Construcţii, valoarea proiectării este de aproape 50 mii lei, iar valoarea lucrărilor de execuţie, şi anume, structura de rezistenţă, arhitectură, reparaţii, instalaţii interioare şi branşamente se ridică la peste 697.000 lei.

Primăria reşiţeană face în continuare şi demersurile pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării blocului afectat de explozia produsă la data de 1 octombrie, în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar structura de rezistenţă a imobilului a fost grav afectată. AGERPRES.

About admin

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA-în data de -11.05.2022–str. Puțul 5 și str. Victoriei (parțial)-interval orar …

Lasă un răspuns