conferinţă de la Vârşeţ (2)Un proiect european în valoare de 300.000 de euro prin care se vor finanţa studiile de fezabilitate pentru extinderea infrastructurii de transport care să facă legătura cu oraşul Vârşeţ din Serbia a fost lansat, vineri, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Proiectul intitulat ‘Introducerea tehnologiei moderne de transport în logistica regiunii Banat’, este derulat de CJ Caraş-Severin şi municipalitatea din Vârşeţ, prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

‘Municipalitatea din Vârşeţ este un partener tradiţional, care urmăreşte realizarea unor studii de fezabilitate pentru modernizarea transportului în această zonă, în principal pentru construirea a două terminale de transport. Valoarea proiectului este de circa 300.000 de euro, nu e o valoare mare, dar semnificativă, în contextul în care în ultimii ani, din 2008, Caraş-Severinul a beneficiat de circa 16,5 milioane de euro, finanţare din acest program transfrontalier, prin instrumentul de preaderare al Serbiei la UE. Comunităţile din Caraş-Severin sunt partenerii diverselor entităţi teritorial-administrative sau economice din Serbia’, a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

De asemenea, Dejan Pantovic, adjunctul preşedintelui municipalităţii Vârşeţ, a declarat că prin acest proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport dintre Reşiţa şi Vârşeţ se vor putea atrage şi noi investitori în regiune.

‘Mulţumim Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru că este cel mai important partener al nostru. Prin o asemenea colaborare arătăm şi Uniunii Europene că suntem parteneri interesaţi şi serioşi în accesarea de fonduri europene’, a mai spus Dejan Pantovic. AGERPRES.

Leave a reply