ajofm500 de persoane şi-au găsit de lucru, la nivelul judeţului Caraş-Severin, în ultimii doi ani, după ce au primit consiliere prin proiectul ‘Şomer Antreprenor? Se poate!’.

Şomerii din opt judeţe, printre care şi Caraş-Severinul, au fost învăţaţi, pe bani europeni, cum să-şi pună pe picioare propria afacere. Proiectul ‘Şomer Antreprenor? Se poate!’ este derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, în parteneriat cu AJOFM Caraş-Severin şi mai multe companii din Italia şi România.

Peste 1000 de persoane din Caraş-Severin au fost consiliate, începând de anul trecut, prin acest proiect, jumătate dintre aceştia găsindu-şi un loc de muncă. Patru persoane şi-au deschis chiar propria afacere, în domeniul comercial.

‘Cu ajutorul proiectului se va edita şi un ghid despre antreprenoriat, în care se vor regăsi toate informaţiile de care în special tinerii vor avea nevoie, de la ce înseamnă să fii antreprenor, până la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească’, a declarat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin.

‘Antreprenoriatul este o alternativă la şomaj. Din păcate, cultura antreprenorială în România este la început. De asemenea, în SUA, de exemplu, 95% dintre antreprenori au studii superioare sau cel puţin medii, în timp ce la noi, doar 15% dintre ei au şi o facultate’, a precizat, la rândul său, Ilie Bondoc, consultant în proiect.

Reprezentanţii sindicatelor, prezenţi la conferinţa pentru diseminarea poveştilor de succes şi a rezultatelor obţinute, consideră proiectul bine-venit, în condiţiile în care locurile de muncă în Caraş-Severin sunt extrem de puţine.

Potrivit lui Nicolae Drăgan, preşedintele BNS Caraş-Severin, proiectul este unul deosebit de util, prin care se pot relansa angajările în România.

Cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeşte în oameni!, proiectul derulat de AJOFM are o valoare de 21,2 milioane lei şi se va încheia anul viitor în luna mai.

Leave a reply