
Ministrul Remus Pricopie: Priorităţile anului şcolar 2013-2014 sunt inspecţia la clasă şi evaluările constante
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, marţi, 10 septembrie, cu directorii de unităţi şcolare din judeţul Ilfov. Ministrul le-a cerut directorilor ca, în anul şcolar 2013-2014, să pună accent pe inspecţia la clasă şi să monitorizeze, cu atenţie, procesul de predare-învăţare, având în vedere că rezultatele comparative între mediile din gimnaziu şi mediile la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, diferenţe mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 până la 7 puncte. În acest sens, ministrul a subliniat importanţa introducerii evaluării naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ca parte a măsurilor de monitorizare şi îndrumare a elevilor şi profesorilor.
‘Degeaba am făcut reforme la nivelul sistemului, dacă ele nu se regăsesc, zi de zi, în clasă, la nivelul comunităţii şcolare. Inspecţia la clasă va fi o prioritate a anului şcolar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta, din timp, parcursul educaţional al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi să nu fie capabili să obţină media 5 la Evaluarea Naţională’, a subliniat ministrul Educaţiei.
La dezbaterea desfăşurată la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Ilfov, au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Petrache, prefectul judeţului Ilfov, Speranţa Cliseru, reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.
Întâlnirea cu directorii de unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov este una dintre cele 20 de vizite similare în teritoriu efectruate de ministrul Remus Pricopie în cele nouă luni de mandat.
Comments
Leave a reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Testarea fara note ?? :O … elevii vor lua in ras aceste testari, si rezultatele obtinute vor si mai dezastruoase… daca nu evaluezi cunostintele elevului, atunci de ce sa il mai testam???
Inspectiile la clasa vor fi si pentru profesorii care nu predau discipline de examen? Sau greul pregatirii elevilor si responsabilitatea pentru rezultatele lor va „cadea” tot pe umerii profesorilor care predau aceste discipline de examen, bineinteles fara a fi platiti in plus, pentru un salariu demotivant.
Testarea fără notare nu are eficiență, întăresc și eu. Ea trebuie făcută cu cap și coadă, cum se spune, rezultatele prezentate părinților, iar cei care au avut rezultate slabe(și nu numai) să fie monitorizați. Inspecția la clasă nu are de ce să-l sperie pe dascălul care-și face treaba în mod constant, cu tot acest salariu nemotivant. Și, da, inspecția trebuie făcută tuturor, susțin și eu. Toți profesorii trebuie să-și facă treaba pentru care vin la serviciu. În învățământ nu vii să tragi chiulul, cot la cot cu elevii, și să mai fi și plătit pentru asta! Cine nu înțelege acest aspect, nu se află pe drumul cel bun, dpdv al meseriei.