HPIM0022Proiectul transfrontalier ‘Sănătate fără frontiere’, derulat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ (Serbia) se apropie de final, la jumătatea lunii urmând să se încheie procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui computer tomograf performant, de ultimă generaţie.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan a declarat pentru AGERPRES că aparatul va fi în valoare de 800 de mii de euro şi va fi pus în funcţiune în luna noiembrie.

‘Acest aparat va avea 64 de slice-uri, structurate în aşa măsură încât să poată executa operaţiuni de diagnosticare la întregul organism uman, cu o acurateţe ridicată. Până atunci, însă, a trebuit să pregătim locaţia pentru un asemenea aparat’, a declarat pentru AGERPRES, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Computerul tomograf, care va avea 3,5 tone, va funcţiona la parterul clădirii, lângă Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru ca pacienţii să beneficieze cât mai rapid de acest serviciu.

Pe lângă pregătirile de tip patrimoniu, în vederea aducerii şi amplasării noului tomograf, conducerea spitalului s-a pregătit şi cu resurse umane. Mai exact, toţi medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa au absolvit cursul pentru computer-tomografie.

‘Această investiţie în resursele umane are avantajul că, în cazul în care există o solicitare în timpul gărzii, de examinare de urgenţă la computerul-tomograf, nu va mai trebui adus de la domiciliu medicul radiolog, ci medicul de gardă va avea competenţele necesare pentru a efectua procedura’, a precizat managerul spitalului reşiţean.

Proiectul ‘Sănătate fără Frontiere’ este derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia Axa Prioritară 1 – Dezvoltare economică şi socială. AGERPRES

Leave a reply