[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2013/09/Ureteroscop-Cristi-Frant.mp4′ width=640 height=480]

 

 

 

Operatie cu ureteroscopulSpitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va beneficia de aparatură medicală performantă, donată secţiei de Urologie de către Grupul CEZ în România.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit din partea Grupului CEZ în România, o nouă sponsorizare, care înseamnă, în fapt, un ureteroscop flexibil, pentru Secţia de Urologie.

După cum a precizat joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii spitaliceşti, Dumitru Secăşan, cu acest aparat se poate realiza explorarea endoscopică a căilor urinare, în special a ureterului.

‘Acest aparat creşte acurateţea investigaţiei diagnostice. Prin posibilităţile sale diagnostice şi terapeutice, aparatul contribuie la creşterea performanţei secţiei Urologie, dar şi la posibilitatea unei finanţări mai bune, prin mărirea implicită a indicelui de complexitate a cazurilor’, a afirmat Dumitru Secăşan.

La rândul său, medicul urolog Iosif Secăşan, membru al Comisiei de Sănătate din Senat, a apreciat gestul celor de la Grupul CEZ, care va aduce ‘un plus de competenţă pentru spitalul reşiţean şi un beneficiu mare pentru locuitorii judeţului Caraş-Severin’.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a salutat, la rândul său, implicarea CEZ în modernizarea Secţiei Urologie.

‘Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se află în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din anul 2012, iar investiţiile la nivelul acestei unităţi spitaliceşti au reprezentat constant o prioritate. Alăturându-se eforturilor noastre, de circa 3,5 milioane euro, sponsorizările venite din partea Grupului CEZ permit acum spitalului să dispună de dotările necesare pentru a oferi servicii medicale de calitate’, a subliniat Ionesie Ghiorghioni.

Prezent, joi, la conferinţa de presă organizată cu acest prilej, directorul de Operaţiuni al Grupului CEZ în România, Martin Zmelik, a subliniat că sistemul de sănătate este un element esenţial pentru orice comunitate.

‘Ne-am propus să fim un adevărat prieten şi să construim parteneriate solide cu cei care ne împărtăşesc grija pentru o viaţă mai bună. Suntem norocoşi că am găsit aceşti parteneri în Caraş-Severin, pentru că, împreună, vrem să sprijinim comunitatea, în cele trei importante domenii: sănătate, educaţie şi cultură’, a declarat Martin Zmelik.

De altfel, valoarea proiectelor de responsabilitate socială din Caraş-Severin, în care Grupul CEZ în România a fost partener, se ridică la peste 170 mii euro, din care 61 mii euro, doar în acest an. AGERPRES

Leave a reply