HPIM0014Contractul de finanţare pentru proiectul ‘Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin’ a fost semnat luni, la sediul Primăriei municipiului de pe Sebeş şi Timiş.

Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Caransebeş şi localităţile limitrofe. Mai exact, implementarea proiectului va determina scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi din cauza lipsei dotărilor necesare cu 72 de procente şi scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament cu 85%.

‘Pentru Caransebeş, acest proiect este foarte important, în primul rând pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, cu noile dotări de excepţie. Noi ne-am propus o integrare a serviciilor medicale într-un sistem mai amplu, având în vedere că accesăm şi un alt proiect pe bani europeni, pentru situaţii de urgenţă, iar în caz de dezastre, de calamităţi, vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a salva vieţi. Nu în ultimul rând, în aceeaşi zonă complementară, la fel de importantă e şi înfiinţarea unei unităţi de intervenţie aviatică în zona montană’, a afirmat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Printre cele 13 echipamente medicale ce urmează a fi achiziţionate prin intermediul proiectului se regăseşte un angiograf multifuncţional, un mamograf digital, aparate de radiologie dentară, un aparat de grafie digitală în urgenţă, dar şi un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN).

Tot prin proiectul semnat luni de primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş va fi reabilitată şi modernizată o suprafaţă de peste 700 metri pătraţi.

Proiectul beneficiază de fonduri nerambursabile, prin Programul Regio – Programul Operaţional Regional.

‘Este un proiect pe Axa 3, zona de servicii sociale şi servicii medicale, inclusiv intervenţii pentru situaţii de urgenţe. Este un proiect foarte important, care ajută pacientul, îndeosebi pe partea de diagnosticare, toate echipamentele fiind de ultimă generaţie, care pot deservi întreaga zonă. Şi valoarea proiectului este generoasă, apropiindu-se de circa 5 milioane euro’, a precizat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni, licitaţia urmând a avea loc chiar în această toamnă. AGERPRES

[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2013/09/Ioan-Marcel-Vela-primar-Caransebes-proiect-spital.mp4′ width=640 height=480]

Leave a reply