furt scoala (8)Din totalul celor 471 de unităţi şcolare existente în judeţul Caraş-Severin, doar 70% au primit, până în prezent, autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit inspectorului şcolar Ion Moatăr, 90 de unităţi nu sunt racordate nici în acest an la apa curentă, iar alte 18 sunt în curs de a se racorda. De asemenea, aproape jumătate din unităţile şcolare nu sunt racordate la canalizare.

‘Mai trebuie spus că, încă, se mai încălzesc cu sobe 115 unităţi şcolare din Caraş-Severin, ceea ce înseamnă peste 24% din total. În ceea ce priveşte celelalte cifre, acestea se schimbă de la zi la zi. Situaţia prezentată acum este valabilă până la data de 20 august’, a subliniat joi prof. Ion Moatăr, în şedinţa Colegiului Prefectural.

În ceea ce priveşte ocuparea posturilor cu personal didactic calificat, nu există pericolul de a nu se ocupa toate locurile până la data de 30 august, conform calendarului Ministerului Educaţiei.

În aceeaşi şedinţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a reamintit că, din 2014, se va trece într-un nou ciclu de finanţare, fapt pentru care autorităţile locale ar trebui să încerce să acceseze fonduri europene pentru unităţile şcolare unde nu există autorizaţie de funcţionare.

Prefectul de Caraş-Severin a solicitat factorilor responsabili să verifice, la acest început de an şcolar, şi chioşcurile amplasate în incinta sau în apropierea şcolilor. AGERPRES/.

Leave a reply