Arhivă

SUSPECŢI DE FURT DE COMBUSTIBIL, PRINŞI DE POLIŢIŞTI

politistPoliţiştii arădeni au identificat doi tineri suspectaţi că au sustras din mai multe TIR-uri aflate în parcări de pe raza judeţului, peste o mie de litri de motorină. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În noaptea de 8 spre 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Lipova au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii furturilor de combustibil din rezervoarele TIR-urilor.

Astfel, în timpul acţiunii, poliţiştii au depistat, pe raza localităţii Chesinţ, judeţul Arad, un autoturism abandonat, despre care existau suspiciuni că a fost folosit la comiterea de furturi de combustibil.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii arădeni, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Cluj, au fost identificaţi doi tineri, de 18, respectiv 19 ani, din judeţul Timiş, suspectaţi că ar fi folosit autoturismul la comiterea de infracţiuni. Totodată, poliţiştii au găsit în habitaclul autoturismului, 12 recipiente din plastic a câte 30 de litri fiecare, pline cu combustibil.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în noaptea de 8 spre 9 august a.c., cei doi tineri s-ar fi deplasat pe raza localităţii Şiria, de unde ar fi sustras motorina, din rezervorul unui camion parcat pe raza localităţii.

Ulterior, în urma percheziţiei efectuată la locuinţa unuia dintre suspecţi, au fost găsite mai multe recipiente din plastic, despre care existau suspiciuni că au servit la comiterea furtului şi transportul motorinei.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, a reieşit că cei doi tineri sunt suspecţi şi în alte cinci cazuri de furt, comise în perioada 7 iunie – 9 august a.c., când ar fi sustras 1.110 de litri motorină, din autotiruri parcate pe raza localităţilor Lipova şi Zăbrani.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts