g popescuÎn cursul zilei de 30 iunie șeful serviciului Fisc din Caraș-Severin, George Popescu, a comis o tâlhărie în formă agravantă pe motivul că ar fi încercat să recupereze de la P. Marius o datorie mai veche, în valoare de 1000 de lei.
Victima a declarat Poliției că în timp ce se deplasa cu mașina de la Reșița spre Caransebeș a fost blocat pe șosea de alte două mașini în care se aflau patru bărbați printre care și șeful Fiscului. Aceștia l-au amenințat pe bărbat cu o sabie și l-au deposedat de suma de 5000 de lei și telefonul mobil, după care au fugit.
Familia Popescu deține o pensiune turistică la Văliug pentru care a solicitat unei firme din București montarea unor aparate de aer condiționat. Astfel că, reprezentantul firmei s-a deplasat la pensiunea respectivă pentru discuții, primind un avans de 1000 de lei de la șeful Fiscului, pentru serviciul solicitat.
Se pare că firma din București a tărăgănat onorarea serviciului promis, fapt care l-a determinat pe George Popescu să-și recupereze avansul în stil propriu.
Solicitând ajutorul altor trei bărbați din Reșița și-a pus planul în aplicare, tâlhărindu-l pe ”datornic”.
Faţă de cei patru suspecţi sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă agravantă şi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, însă, în urma prezentării suspecţilor în faţa
instanţei de judecată, pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Poliţiştii au reuşit recuperarea a 2240 de lei din valoarea prejudiciului şi au confiscat sabia pe care suspecţii au abandonat-o după săvârşirea faptei.

Leave a reply