foto spectacolÎn data de 16 mai 2013 la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” din Lugoj, a avut loc Gala Premiilor Anuale ale Uniunii Jurnaliștilor din Banatul Istoric. În cadrul evenimentului premiile oferite de către Senatul Uniunii s-au îndreptat către personalități ale județelor: Timiș, Caraș-Severin, Arad dar și din Banatul Unguresc.

S-au decernat premii la nouă secțiuni și au fost acordate personalităților cu rezultate excelente în domeniul în care își desfășoară activitatea.

În domeniul administrației au fost premiați: primarul Aradului, Gheorghe Falcă și primarul comunei Bata, Ioan Micurescu. Printre laureați s-a aflat și surpriza celei de  a V-a  ediții a Galei, actorul Ioan Caramitru, primit cu brațele deschise de către bănățeni.

Premiile acestui an au mai fost acordate și caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, academicienilor Ion Gheorghe Boldea și Ioan Munteanu (părintele fertilizării in vitro din România), scriitorului Șerban Forță, istoricului Victor Neumann, muzicologului Dumitru Jompan, jurnalistului Dan Radosav, PS-ale Siluan Mănuilă-episcopul românilor ortodocși din Ungaria, dar și sportivei Corina Căprioriu (vicecampioană olimpică la judo), învățătoarei Gabriela Sârbu și profesoarei Rozina Ghiorghioni, directoare a Liceului Bănățean din Oțelu Roșu.

 

Leave a reply