biciclete

Fabrica VeloCity din Reşiţa, care şi-a deschis porţile în urmă cu cinci ani, după împărţirea UCM în 13 companii distincte, a ajuns pe 2 aprilie la bicicleta un milion. Fabrica este în prezent cel mai mare producător de biciclete din România şi unul dintre cei mai importanţi din Europa.

După o investiţie de 2,7 milioane de euro în platforma industrială din cartierul reşiţean Mociur, VeloCity a obţinut anul trecut un profit de 573.000 de euro şi vânzări de peste 11 milioane de euro, sumele virate la bugetul local şi central fiind de 2,5 milioane de euro.
La VeloCity 335 de angajați asamblează bicicletele și are un contract de desfacere cu cel mai mare distribuitor de biciclete din lume.

Dar fabricanții reșițeni au planuri mari de viitor, dorindu-și să deschidă un complex industrial sub numele de Sport City, în cadrul căruia să demareze producţia pentru toate tipurile de aparatură sportivă.
Pentru viitorul proiect s-au investit deja 5,4 milioane de euro, investiţia finală urmând să ajungă la 18 milioane de euro. „Valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ 18 milioane de euro, iar numărul estimativ al locurilor de muncă create va fi de 1.000 atunci când se va ajunge la capacitatea maximă de producţie. Proiectul Sport City mai presupune şi amenajarea de terenuri de sport şi recreere pentru angajaţi, dar şi pentru reşiţeni, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi“, a explicat Marius Mihăilă, administratorul şi managerul companiei.

Leave a reply