Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Moraviţa, împreună cu lucrătorii vamali,  au descoperit 32.780 pachete de ţigări nedeclarate, ascunse într-un automarfar care transporta canapele din Serbia pentru o firmă din Moscova.

 

În data de 27.03.2013, orele 20.00, la P.T.F. Moraviţa, judeţul Timiş,s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, pentru a efectua formalităţile specifice, cetăţeanul sârb G.M., în vârstă de 35 ani, conducând un automarfar marca Renault cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia. Conform documentelor prezentate de şofer, semiremorca era încărcată cu 23 paleţi, care conţineau canapele, expediate de o firmă din Serbia pentru o alta din Rusia.

În baza analizei de risc şi a unor suspiciuni privind conţinutul încărcăturii, a fost efectuat un control amănunţit asupra automarfarului şi semiremorcii de către o echipă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali.

În urma controlului, în semiremorcă, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată printre marfa transportată, cantitatea de 32.780 pachete de ţigări marca „Marble”, „Ashima” şi „Trokadero”, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

         Autoritatea vamală a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigarete şi reţinerea mijlocului de transport până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând a fi prezentate procurorilor în vederea dispunerii măsurilor legale.

Leave a reply