Home / Banat / MECHEL ANUNTA VANZAREA ACTIVELOR METALURGICE DIN ROMANIA

MECHEL ANUNTA VANZAREA ACTIVELOR METALURGICE DIN ROMANIA

Mechel Otelu Rosu siderurgisti combinat (1) La data de 19 februarie 2013 ,  OAO “Mechel” ,  compania ruseasca de top in metalurgie si minerit,  anunta vanzarea activelor metalurgice din Romania.

OAO “Mechel” a transferat actiunile tuturor activelor sale romanesti catre cumparator – compania romaneasca Invest Nikarom SRL. Pretul tranzactiei este simbolic și are valoarea de 230 lei (aproximativ 70 USD). In posesia Invest Nikarom SRL au intrat astfel cele cinci intreprinderi metalurgice ale Grupului “Mechel” – Ductil Steel S.A., Campia Turzii S.A., Mechel Targoviste S.A., Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul S.A.

In luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de pret de pe pietele metalurgice europene, pe fondul cresterii preturilor la fier vechi si a cererii scazute pentru produse finite, activitatea de productie de la intreprinderile metalurgice “Mechel” din Romania a fost temporar oprita, dar au fost luate toate masurile pentru mentinerea functionalitatii utilajelor de productie si de intretinere.

Vanzarea activelor romanesti corespunde in totalitate strategiei actualizate a OAO “Mechel”, care prevede dezvoltarea directiilor prioritare ale business-ului, in principal consolidarea pozitiei de top in productia de carbune metalurgic.

Comentand evenimentul, Directorul General al OAO “Mechel”, Evgeny Mikhel a subliniat: “Aceasta tranzactie reprezinta un pas in realizarea strategiei actualizate a OAO “Mechel”, care este indreptata catre dezvoltarea directiilor de productie cheie si vanzarea business-urilor non-profil. Cu ceva timp in urma am anuntat intentiile noastre de a iesi din sectorul metalurgic  european, care in conjunctura actuală si prognozabila ramane in pierdere cronica. Acest fapt influenteaza negativ nu doar rezultatul financiar si fluxul banesc al Grupului, ci si majoreaza cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, avand in vedere faptul ca investim in proiecte de perspectiva, precum zacamantul Elga si in Laminorul universal de sine de cale ferata. La o pierdere planificata la intreprinderile romanesti in anul 2013 in valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzactie va avea un efect financiar pozitiv pentru actionarii nostri. Fluxurile banesti eliberate vor fi directionate atat pentru activitatea operationala, cat si pentru reducerea datoriei  companiei”

 

 

About admin

Check Also

Cupa Golden Kids la handbal fete junioare III – ediție aniversară

Data de 11.01.2022 marchează ziua în care Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa aniversează 5 …

Lasă un răspuns