Arhivă

Blocul explodat va fi reabilitat

Explozie bloc garsoniere al gugu resita elicopter smurd subprefec inspectie (2)Instituțiile administrației locale și județene au început demersurile pentru obținerea fondurilor necesare reabilitării blocului de pe Aleea Gurgu. Reamintim că, toamna trecută zeci de familii nu au mai putut locui în propriile case datorită unei deflagrații produse în respectivul imobil.
Primăria Municipiului Reșița a efectuat demersuri pentru a obține fondurile necesare proiectării și reabilitării blocului de pe Aleea Gurgu. Acesta a fost sever afectat în toamna anului trecut în urma unei explozii. Municipalitatea a înaintat adrese atât către Consiliul Județean Caraș-Severin, cât și către Instituția Prefectului pentru a fi ajutată cu fonduri.
Instituția Prefectului a fost prima care a reacționat prin relizarea unui proiect de hotărâre guvernamentală. Prin acest demers se cere alocarea a peste un milion de lei din fondul de rezervă bugetară pe anul 2013. Răspunsul este însă așteptat de la Ministerul Afacerilor Interne, acum fiind în perioada de avizare și promovare. Suma menționată ar fi suficientă pentru refacerea clădirii afectate, ca mai apoi oamenii să se poată muta în propriile locuințe.

1 comment
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts