FOTO www.familiaregala.ro

FOTO www.familiaregala.ro

Pe data de 30 decembrie 2012 se împlinesc 65 de ani de la un eveniment nefericit  în istoria poporului nostru, abdicarea Regelui Mihai, proclamarea formei de stat republicane și deplina instaurare a sistemului comunist în România.

Acest moment important din istoria țării a avut nefaste consecințe politice, sociale, economice, juridice şi morale.

Politice, întrucât sistemul izolaționist al regimului comunist a determinat o gravă înapoiere față de restul lumii civilizate.

Sociale, întrucât regimul totalitarist a încălcat toate libertățile fundamentale.

Economice, întrucât legile elementare ale pieței relevă că doctrina comunistă este utopică și falimentară.

Juridice, prin legalizarea efectelor unui act lovit de nulitate întrucât:
–  orice act realizat sub presiunea vreunui șantaj este considerat nul din punct de vedere juridic, iar demisia regelui a fost șantajată cu executarea a peste 1000 de studenți anticomuniști,
– nu a fost consultată populația în legătură cu schimbarea formei de stat,
–  legiferarea abdicării regelui și proclamării republicii (reprezentată de Legea 363) nu a întrunit în Parlament nici măcar cvorumul de ședință.

Morale, prin prisma victimelor crimelor comunismului ateu și prin acțiunea sa anticristă.

De asemenea, din punct de vedere mistic, în fața Divinității, Majestetea Sa Mihai I a fost uns și binecuvântat de către Biserică în calitate de Rege al României, iar acest act reprezintă un legământ sacru care a fost desființat de teroarea ocupației bolșevice. În acest sens, întrucât Biserica are datoria să lupte pentru biruința adevărului şi dreptății în lupta cu minciuna şi nedreptatea, considerăm că actul de la 30 decembrie ar trebui condamnat printr-o decizie oficială a Sfântului Sinod.

         Instabilitatea scenei politice, dezastruoasa imagine internațională, nesfârşitele dispute între instituţiile statului îi fac pe mulţi români să resimtă lipsa unui reper în viaţa politică.        Considerăm că revenirea la forma de stat monarhică poate reprezenta o alternativă viabilă pentru România, o necesară împăcare cu istoria, o primă măsură în vederea clădirii din temelii a unei noi clase politice, capabilă să schimbe actualii politicieni și metehnele acestora.

Articol scris de Mihai CUCERZAN

Leave a reply