uleiuriFiecare esenţă are propriile ei virtuţi terapeutice. După o zi grea şi obositoare, câteva picături de ulei aromat de pin adăugate în apa de baie sunt foarte revigorante. Uleiul de eucalipt are efect tonifiant şi reduce congestia. Uleiul de muşcată ajută la uşurarea stărilor de anxietate, iar cel de lavandă combate depresia. Mai puteţi folosi ulei de rozmarin  în cazul stimulării memoriei, mai ales când sunteţi solicitaţi intelectual.

            Pentru un somn profund adăugaţi în apa de baie 4 linguri de sare de mare, 4 picături de ulei de lavandă şi 2 picături de ulei de bergamotă. Uleiurile pot fi înlocuite de plante uscate: muşeţel, lavandă, valeriană. Pentru o eficienţă maximă, puneţi-le într-o punguţă de tifon şi atârnaţi-le sub jetul de apă caldă în timp ce curge în cadă. E o alternativă mai ieftină la uleiurile esenţiale.

            Uleiul esenţial de oregano este benefic în cazul  bronşitelor medii şi a tusei ocazionale, iar uleiul de busuioc este recomandat în afecţiuni digestive. Cel de mandarine ajută în caz de nervozitate, mai ales cea cauzată de insomnii, iar uleiul de tarhon ajută în cazul lipsei poftei de mâncare.

            Dar uleiurile esenţiale nu pot substitui tratamentul medicamentos atunci când starea de sănătate se înrăutăţeşte.

Comments

Leave a reply