Pitici, mămici, tătici, cu toţii au participat alături de odraslele lor la “Ziua Porţilor Deschise”, organizată de Grădiniţa Floarea Soarelui din Govândari.  Această zi precede evenimentelor legate de sărbătorile de iarnă. Cei mici au dansat dansuri sportive şi de societate, au desenat, au lipit şi colorat fişe tematice şi s-au bucurat de prezenţa părinţilor care au lucrat alături de ei în atelierele organizate de cadrele didactice, dar şi de şcolarii care au venit de la şcolile din vecinătate pentru a-i susţine pe cei mici în etapa  de debut a procesului lor instuctiv–educativ

Cei mai emoţionaţi au fost, de fapt, părinţii care au avut prilejul să–şi vadă odraslele îndeplinindu-şi  cu “responsabilitate” sarcinile cerute.

Constantin Nicolicea, inspector şcolar, a declarat, în calitate de părinte,  că “initiativa Grădiniţei este lăudabilă şi că fieacare părinte ar trebui să vină măcar o dată şi să lucreze alături de copilul său”

Acest lucru îl ajută să-şi vadă copilul într-o ipostază cu totul diferită de cea de acasă.  Toate aceste evenimente nu fac altceva decât să stimuleze formarea comportamentului intellectual şi emotional al preşcolarului.

Buburuzele, fluturaşii, albinuţele şi alte grupe de prichindei îl aşteaptă acum cu nerăbdare, pe Moş Crăciun, să le treacă pragul cu sacul plin de daruri şi-I promit serbări pline de culoare, veselie, cântece şi poezii, căci fiecare grupă, în parte, s-a pregătit temeinic pentru venirea lui.

 

Leave a reply