Autor: Ion Bala

Comandamentul de iarnă al județului Caraș-Severin s-a întrunit ieri, 4.12.2012, începând cu ora 21.00, la sediul Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin, ca urmare a atenționării emise de Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit acesteia, în intervalul 5 decembrie, ora 06.00 – 6 decembrie, ora 18.00, pe întregul teritoriu național se vor înregistra precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul țării și în zonele de munte.

Prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, i-a convocat pe toți membrii Comandamentului de iarnă, pentru a stabili direcțiile de acțiune corespunzătoare fenomenelor meteorologice prognozate și a cerut tuturor instituțiilor implicate operativitate maximă în eventualitatea unor intervenții.

Șeful Secției de Drumuri Naționale Caransebeș, Ioan Boba, a precizat că au fost suplimentate utilajele de deszăpezire, astfel încât să se poată asigura condiții optime pentru circulația rutieră. În ceea ce privește materialele antiderapante și antiaglomerante, cantitatea de sare este asigurată în proporție de 98 la sută, iar cantitatea de nisip existentă acoperă 50 la sută din necesarul până în luna martie, urmând ca în perioada următoare să se facă noi aprovizionări.  De asemenea, se vor lua toate măsurile necesare în ceea ce privește instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzătoare și a informării participanților la trafic.

Momentan, la nivelul județului nu există probleme deosebite, după cum au dat asigurări reprezentanții instituțiilor cu atribuții pe perioada sezonului rece prezenți la ședința comandamentului.

Ne-a comunicat biroul de presă al Prefectului Judeţului Caraş-Severin.

 

 

 

Comments

Leave a reply