Luptătorul român Ionuţ “Pitbull” Atodiresei va lupta pentru titlul mondial WAKO Pro la categoria 64,5 kilograme în gala Local Kombat de la Oneşti, programată pe 7 decembrie, după ce a fost desemnat de forul mondial drept challenger obligatoriu pentru deţinătorul centurii, spaniolul Aitor Eguzkiza. La gala unde vor lupta sportivi din 4 ţări vor fi prezenţi şi o parte dintre cei calificaţi în marea finală Superkombat, programată pe 22 decembrie.

Gala din oraşul natal al Nadiei Comăneci programează 10 meciuri, dintre care 4 vor fi internţionale, iar alte 5 se vor disputa pentru titlul naţional Local Kombat, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, pe card fiind incluse şi două dueluri pe reguli de MMA. Vor participa cei mai buni sportivi pe categorii din România în acest moment, mulţi dintre ei descoperiţi în ultima perioadă şi care tind să facă pasul spre circuitul Superkombat, acolo unde sunt deja Atodiresei, Lungu, Mitu şi Olar. Deşi iniţial l-am gândit ca pe un eveniment naţional, acum a devenit unul internaţional deoarece pe lângă faptul că vor participa sportivi din 4 ţări, va fi putea urmărit în direct şi în alte şase ţări din zona balcanică”, a declarat promotorul Eduard Irimia, care este preşedintele Superkombat, completat de primarul municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină: Sper că publicul din Oneşti va aprecia spectacolul din ring, iar la anul vom reuşi să organizăm din nou un astfel de eveniment.

Un veteran al galelor Local Kombat, Ionuţ Atodiresei, deţinător al centurii Intercontinentale, a primit o veste bună cu numai două săptămâni înainte de gala de pe 7 decembrie, urmând să lupte pentru titlul mondial WAKO Pro împotriva spaniolului Aitor Eguzkiza, care deţine centura de un an şi jumătate. “Sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Este pentru a doua oară când am şansa să devin campion mondial la profesionişti şi sper ca de data asta să şi reuşesc, mai ales că lupt acasă, în Moldova”, a spus  cel poreclit “Pitbull”.

 

 

Comments

Leave a reply