
INTERVIU CU NICUŞOR VASILESCU, preşedintele PDL CARAŞ SEVERIN
În preajma unor evenimente poli tice majore, toţi liderii sunt tentaţi să afirme că formaţiunea lor este cea mai de încredere şi cea mai nepătată. Susţineţi acestă constatare?
Sincer, sunt de acord cu remarca dumneavoastră. În cazul nostru, este campanie electorală şi fiecare încearcă să-şi tragă spuza pe turta lui. Dincolo de aceste aspecte, tre buie făcută distincţia între realitate şi ceea ce se spune. În ceea ce ne priveşte, migrarea grupului masiv de democrat-liberali spre PNL, în primăvara acestui an, ne-a a jutat mult să ne aerisim partidul. La un moment dat, acesta devenise stufos, iar încrengăturile se bazau
pe nepotisme şi cumetrie. Numărul finilor crescuse îngrijorător de mult, al prietenilor, de interese comune şi imediate, ajunsese la limita suportabilităţii.
Să înţeleg că disciplina de partid era impusă de un singur om. De naşul-naşilor?
Se poate spune şi aşa. Acum lucrurile stau altfel? În acest moment, ca să raspund la întrebare, suntem o echipă în Caraş-Severin, iar eu, personal, mizez pe fiecare în parte. Mulţi au crezut că dacă a plecat Sorin Frunzăverde şi cei care l-au urmat, vom dispărea şi noi. Cei care au gândit aşa, s-au înşelat. La alegerile din vară am câştigat primăriile din două oraşe, dar şi un număr foarte mare de consilieri locali. Deşi ne aflam imediat după marea migrare de care s-a tot vorbit, am strâns rândurile şi am dovedit că suntem o echi pă. Ne-am încurajat reciproc şi ne-am respectat necondiţionat. Nu am procedat ca USL să schimbăm candidaţii pe ultima sută de metri, vom
merge cu ei înainte şi nu-i vom abandona nici dacă vor pierde alegerile.
Apropo de echipă. Se spune că mizaţi pe o formulă tânără şi mai puţin experimentată în dispute de acest gen…
Aşa este. Sunt tineri în politică şi dornici să aducă o schimbare la nivelul mentalităţii şi al efortului pus în folosul comunităţii. Referindu-mă la candidaţi, vă pot spune că 75% dintre ei nu au mai făcut politică la nivel înalt, dar sunt oameni cu personalitate şi calităţi profesionale deosebite. Mă refer la economistul Ioan Sabo, fostul prefect de Caraş-Severin, la prof. univ. dr. Tiberiu Mănescu, la gazetarul Cornelia Dunăreanu şi avocata Diana-Valeria Schelean. Echipa e completată de Ionel Goga, fostul primar al Oraviţei, de Aurel Miclea, pe care Valea Almăjului îl cunoaşte foarte bine, şi de Alexandru Stănescu, din Caransebeş, recunoscut pentru tenacitatea sa.
În mai puţin de un an, România a fost, şi este condusă, de două guvernări. Una considerată de Dreapta, o alta, într-o combinaţie cel puţin ciudată nu doar pentru politica de la noi. Cum vi se pare acest lucru?
Guvernările Boc şi, mai apoi, a lui Răzvan Mihai Ungureanu, au avut parte de perioada cea mai fier binte a crizei economice, dacă putem spune aşa. Prin comparaţie, România s-a situat în mijlocul ciclonului, în momentul în care acesta atinsese apogeul său.
Adică?
Nu mai era cale de întors din drum. În ciuda riscurilor mari, de ordin politic, de pierdere a popularităţii, guvernele PDL au luat măsurile ce se impuneau la momentele respective. Grecia n-a făcut-o şi aţi văzut unde s-a ajuns. Dacă aveam soluţii alternative, cu siguranţă că s-ar fi apelat la ele. O mare asumare de pe urma căreia putea să profite USL. Cum să profite? Ponta, Antonescu şi USL şi-au clădit discursurile pe minciună şi necunoaştere a realităţii. Au spus că există rezerve bu getare pentru creşterea pensiilor, doar că noi nu am dorit să le majorăm. Acum sunt ei la Putere, oare de ce nu măresc pensiile şi salariile bugetare? Cu ce? Cu promisiunile făcute în primăvară!
Deci…
Deci, la sfârşitul anului 2011, creşterea economică a fost de 2,5% şi de 1,5% în aprilie, pentru ca acum aceasta să se situeze la 0,9%. Vă mai pot spune că investiţiile au scăzut cu şase procente faţă de anul trecut, în timp ce inflaţia a crescut de la 1,8 în aprilie anul acesta, la 5,33% în septembrie. Datele acestea nu sunt inventate de noi, ci sunt prezentate de Institutul Naţional de Statistică.
Candidaţii dumneavoastră se găsesc sub sigla ARD. Nu vă este teamă că veţi produce confuzie în rândul electoratului?
Nu, deoarece activiştii noştri au explicat din timp ce este cu Alianţa România Dreaptă. Pe de altă parte, electoratul nostru tradiţional şi statornic a înţeles că forţele de dreapta trebuie să se adune sub acelaşi stindard. Aşa vom fi uniţi
şi mai puternici.
Acelaşi lucru se va întâmpla şi în Caraş-Severin?
Cu siguranţă. Amintiţi-vă că în perioada 1996-2000 am guvernat alături de PNŢCD…
Da, dar atunci PNŢCD repre zenta o forţă, pe când acum…
Aveţi dreptate, însă o bună parte din electoratul de atunci, cel tânăr, ne va vota şi acum, la maturitate.
Riscaţi un pronostic pentru candidaţii ARD Caraş-Severin?
Noi vrem cât mai mulţi să ajungă în Parlament. Toţi sunt ambiţioşi, vor munci în campanie, se vor zbate cu echipa şi sunt convinşi că vom avea cel puţin doi parlamentari, dacă nu chiar trei.
Comments
Leave a reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro.
Gata ghetutele? Le-ai asezat la fereastra? De aseara… Fie ca Mosul sa iti strecoare in ele cate putin din tot ce-i mai bun : sanatate, iubire, sperante noi si bucurie…iar peste toate astea, sa troneze la loc de cinste, gandurile sincere ale celor dragi! Cred ca astea sunt cele mai de pret daruri pentru „copiii mari”, dar cuminti… LA MULTI ANI! Sa-ti ninga-n suflet see you iubire!