Tot mai mulți reșițeni sunt determinați să renunțe la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al orașului. Defecțiunile tehnice la rețea din unele zone ale Reșiței necesită debranșare și trecerea la un alt sistem de încălzire, proces la care contribuie financiar și administrația locală. Cele aproximativ 100 de familii care nu mai pot fii încălzite de CET primesc între 1.000 și 3.000 de lei pentru a-și cumpăra centrale de apartament.

În urma unor probleme tehnice la rețelele termice din anumite zone ale orașului, Consiliul Local a aprobat sistarea furnizării agentului termic. Astfel, cetățenii sunt obligați să își schimbe sursa de căldură, dar sunt ajutați de către municipalitate. Familiile și persoanele singure care au apartamentul branșat la sistem cu distribuție veche vor primi 2000 de lei, iar cei care au distribuție orizontală vor primi 3000 de lei. Suma de 1000 de lei va fi acordată celor care au apartamentul branşat numai pentru apă caldă la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Ajutorul financiar va fi acordat doar familiilor şi persoanelor singure care nu au debite la asociaţia de locatari sau la operatorul de termoficare pentru energia termică consumată, care au achitat taxele şi impozitele locale şi cărora li se va sista alimentarea cu agent termic independent de voinţa lor.

De altfel, reșițenii spun că, oricum, preferă centralele de apartament sistemului centralizat de furniare a energiei termice.

Beneficiarii sistemului centralizat aflaţi în situaţia expusă trebuie să se prezinte la Direcţia de Asistenţă Socială pentru predarea documentelor necesare în vederea obţinerii sumelor respective. În termen de 15 zile de la primirea ajutorului de urgenţă, beneficiarul trebuie să depună factura în copie şi bonul fiscal din care să reiasă achiziţionarea sursei de încălzire. În caz contrar, va fi formulată cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului, respectiv pentru fals în declaraţii.

Comments

Leave a reply