Polițiștii rutieri au plecat „în misine” prin școlile din Municipiul Reșița. Scopul acestor vizite a fost pentru a le da o lecție elevilor de „Educație rutieră, educație pentru viață”.

Acțiunile oamenilor legii au început pe 9 noiembrie la Liceul Diaconovici-Tietz și au continuat pe 12 noiembrie la Liceul Mircea Eliade și Colegiul Național Traian Lalescu, unde au discutat cu elevii despre riscurile la care se supun atunci când traversează neregulamentar strada, dar și despre plimbarea în siguranță cu bicicleta sau rolele, ori alegerea potrivită a locului de joacă.

Atracţia lecţiilor a fost însă prezentarea autospecialei cu aparatura radar care a fost în centrul atenţiei, iar sutele de copii care au participat la aceste activităţi au fost încântaţi.

“Educaţia rutieră reprezintă o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, motiv pentru care au fost încheiate protocoale de colaborare cu unităţile de învăţământ pentru a se asigura continuitate „cursurilor” de legislaţie rutieră, dar şi pentru a-i motiva pe copii angrenându-i în concursuri”, a susținut purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Leave a reply