FOTO facebook.com

Doar o săptămână a trecut de la scandalul cu ziaristul Cristi Franţ, timp suficient ca primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, să fie din nou în centrul atenţiei mass-media. De data aceasta, primarul nu se războieşte cu ziariştii, ci cu unul dintre angajaţii primăriei. Mai precis, cu o femeie: Constanţa Sârbu, secretara Consiliului local.

Din informaţiile noastre, imediat după altercaţia pe care a avut-o cu redactorul de la VEST TV, Dumitru Ursu s-a dus val-vârtej în biroul secretarei, aflat la parterul primăriei, şi a somat-o pe Constanţa Sârbu să elibereze biroul în cel mai scurt timp. Femeia nu a primit niciun fel de explicaţie, fiind nevoită să se supună ordinului. La schimb, a primit un birou situate la etajul doi al clădirii, aproape de locul în care se adăpostesc porumbeii.

Ţinând seama de faptul că pe etaj mai funcţionează un singur ONG, se poate spune nu doar că a fost izolată de restul angajaţiilor, ci a ajuns bătaia de joc a primarului Ursu, deoarece secretara Consiliului Local Oraviţa este în vârstă, bolnavă şi trebuie să urce şi să coboare, ori de câte ori este nevoie, în jur de 50 de scări. La fel şi cetăţenii care au de rezolvat probleme personale. Deşi mutarea a avut loc în urmă cu o săptămână, secretara Consiliului local nu beneficiază de un telefon fix sau de fax, fără de care activitatea sa este mult îngreunată. I s-a lăsat doar un telefon mobil, care îşi pierde semnalul când ţi-e lumea mai dragă.

Constanţa Sârbu pare terorizată de primarul Ursu, dovadă că nu a vrut în niciun fel să comenteze situaţia creată. Am încercat să avem şi poziţia edilului-şef, însă, după cum era de aşteptat, acesta nu ne-a răspuns la telefon.

De la angajaţii primăriei am aflat că între primar şi secretară există neînţelegeri legate de construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân. Constanţa Sârbu este membră a unei asociaţii de acest gen, iar în campania electorală Dumitru Ursu a promis că se va implica în rezolvarea acestei probleme, ceea ce, din câte se pare, nu s-a întâmplat. Gurile rele spun că primarul încearcă să o determine pe Constanţa Sârbu să renunţe la funcţia pe care o ocupă de 20 de ani, pentru a aduce în locul ei pe un apropiat de-al său. Chiar dacă este la un pas de a-şi muta biroul în podul primăriei, Constanţa Sârbu nu pare să cedeze presiunilor exercitate de primarul Ursu.

Preluare integrala de pe www.argument-cs.ro

Leave a reply