Home / Banat / Stelele K-1 inaugurează Sala Polivalentă din Craiova pe 10 noiembrie cu Superkombat Final Elimination

Stelele K-1 inaugurează Sala Polivalentă din Craiova pe 10 noiembrie cu Superkombat Final Elimination

Superkombat Final Elimination, care se anunță cel mai grandios eveniment de sporturi de contact care a avut loc vreodată în România, va inaugura Sala Polivalentă din Craiova pe 10 noiembrie, pe lista de participare fiind anunțați luptători de top precum Cătălin Moroșanu, Freddy Kemayo, Raul Cătinaș și Alexey Ignashov.

Președintele Superkombat, Eduard Irimia, a mai transmis faptul că va face o selecție și de la K-1 Final 16 de la Tokyo de pe 14 octombrie pentru ca cei mai buni să poată urca în ring la Craiova. “Va fi o gală impresionantă, chiar și peste K-1 World Grand Prix București! Avem toate condițiile, începând de la o sală ultramodernă și până la luptători de cel mai înalt nivel”, a precizat Irimia în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Craiova.

Primarul Olguța Vasilescu s-a declarat încântată de faptul că Bănia va fi capitala K-1 pentru o noapte. “Așa cum am promis înainte de alegeri, am adus Superkombat la Craiova. Este o mare bucurie fiindcă orașul nostrum va fi promovat în toată lumea prin intermediul acestui eveniment”, a spus edilul, care va tăia panglica de deschidere a Sălii Polivalente (5.000 de locuri) în fața a telespectatori din 75 de țări prin intermediul Eurosport. De altfel, un clip de 30 de secunde cu cele mai importante obiective din Craiova va rula în debutul galei Superkombat pentru promovarea orașului.

În gala de pe 10 noiembrie sunt anunțate 8 meciuri la categoria supergrea, iar primele nume au fost deja dezvăluite, fight-cardul complet urmând să fie anunțat săptămâna viitoare la Tokyo, într-o conferință de presă, la o zi după K-1 Final 16.

 “La Craiova vor fi patru meciuri de calificare în marea finală Superkombat de pe 22 decembrie, iar alte patru vor avea statut de super-fight. Moroșanu, Ignashov, Kemayo, Adegbuyi, Daniel Sam și Ismael Londt sunt printre cei care vor lupta la Craiova pe 10 noiembrie”, a spus Irimia.

Cel mai înalt luptător din lume, în ring la Craiova

Oficialul Superkombat le-a pregătit și o surpriză craiovenilor, care vor avea un reprezentant în ringul de la Sala Polivalentă. La K-1 Los Angeles, acum o lună, l-am descoperit pe Radu Spinghel, un sportiv născut la Craiova, dar stabilit în SUA de foarte mult timp. Este campionul Americii la kick-boxing și cel mai înalt luptător de K-1 din lume aflat în activitate. La cei 2,14 metri ai săi îl depășește pe Semmy Schilt. El este fiul unui fost jucător la Universitatea Craiova din anii 50, Gheorghe Spinghel”, a dezvăluit Irimia.

Statura gigantică a luptătorului originar din Oltenia l-a ajutat să ajungă și în atenția regizorilor de la Hollywood. Pe lângă un palmares impresionant de sportiv amator, Spinghel a jucat și în filme precum The Narrows, Wrestlemaniac, The Pink Panther și 25th Hour alături de actori celebri precum Steve Martin și Edward Norton.

Bătaie mare pentru finală: București, Istanbul și Abu Dhabi

Eduard Irimia a făcut precizări și în cea ce privește marea piramidă Superkombat, programată să aibă loc pe 22 decembrie, locația urmând să fie aleasă între București, Istanbul și Abu Dhabi, orașe care au intrat deja în cursa pentru organizare. “Multă lume poate nu înțelege impactul pe care un produs românesc îl are la nivel global. Timp de opt ani nu m-a întrebat nimeni ce-i cu mine. Mi-aș dori ca Ministerul Dezvoltării să ne ofere o șansă să promovăm brandul României. Sunt gata să ofer și gratuit publicitate în cadrul galei Superkombat de la Arad de pe 20 octombrie numai pentru a demonstra la ce nivel ne aflăm din punct de vedere al expunerii”, a afirmat oficialul.

Transformat în 2010 din Local Kombat, circuitul Superkombat este transmis în direct în 75 de țări de pe 4 continente prin intermediul Eurosport, iar audiența fiecărei gale depășește 20 milioane de telespectatori. Galele vor putea fi urmărite și pe continentul american, oficialii Superkombat urmând să semneze în perioada imediat următoare un contract cu o rețea de televiziune din SUA pentru vânzarea drepturilor tv.

 

About cristian.frant

Check Also

[FOTO] Fetele din Banat se întorc fără puncte din capitală. ACS Banat Girls a pierdut confruntarea cu Carmen Bucuresti

Cea de-a 7-a etapă a primului eşalon fotbalistic feminin a programat în capitală, pe arena …

Lasă un răspuns