Deputatul Adrian Miroslav Merka, reprezentantul minorităţii slovaco – cehe în Parlamentul României, a fost desemnat sâmbătă, 22 Septembrie, candidatul acestei comunităţi pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Reuniţila Oradea, în cadrul Consiliului de Coordonare, liderii filialelor locale ale  Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România au decis, în unanimitate de voturi, ca Adrian Miroslav Merka să fie, conform legislaţiei în vigoare, candidatul comunităţii slovace şi cehe la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor, care vor fi organizate în data de 9 Decembrie 2012.

Perseverenţa cu care a susţinut şi promovat interesele şi nevoile comunităţii în perioada în care a acţionat ca reprezentant al acesteia în Parlamentul României au fost argumente hotâtoare în favoarea reafirmării sprijinului comunităţii pentru o nouă candidatură.

Cu aceeaşi ocazie, liderii locali ai Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România, au discutat despre organizarea alegerilor, despre principalele probleme cu care confruntă membrii comunităţii, precum şi despre priorităţile legislative pe care le va viza în următoarea legislatură.

Leave a reply