Bătălie mare în USL Caraș-Severin dar, mai ales, în PSD Caraș-Severin pentru candidatura la postul de deputat pe Colegiul din Reșița. Spun mai ales în PSD pentru că, potrivit protocolului USL, în colegiile cu parlamentari USL candidatul va fi propus de partidul care are parlamentarul. Și cum deptuatul Ionuț Chisăliță este pe listele PSD, PSD Caraș-Severin va propune și candidatul pentru acest colegiu la alegerile din toamnă. Bătaia se dă pe acest colegiu pentru că este aproape sigur câștigător și, cel mai probabil, cu peste 51%, deci fără emoții ca la redistribuire ar putea intra cel de pe locul 2 sau 3!

Cum actualul deputat de pe colegiu nu mai candidează, Tudorița Nicula, Ioan Benga și chiar Ioan Crina au în vedere acest colegiu. Dacă mai punem la socoteală și scorul mare scos de Mihai Stepanescu la alegerile din vară, este clar că acest colegiu este practic câștigător din start. Numai că, aici vine surpriza: Stepanescu este în conflict deschis cu Ion Mocioalcă, deoarece edilul Reșiței nu a prea fost nciodată numărul 2. Așa că, pentru Tudorița Nicula și Ioan Benga este greu să știe de partea cui să se dea.

Doar că veștile recente dinspre PSD aduc iz de general. Se pare că cel care va primi postul de pe Colegiul Reșița va fi Ioan Talpeș. Practic revenirea acestuia acasă ar rezolva și problemele în Caraș-Severin. Asta pentru că, este mai mult decât clar, că Talpeș va prelua și conducerea filialei județene, având și sprijinul lui Stepanescu. Practic venirea lui Talpeș la Reșița ar rezolva ambele probleme în PSD Caraș-Severin: șefia filialei județene și candidatura pe Colegiul Reșița…

Leave a reply