Vineri la Râul Alb a avut loc  o expoziție specială de picturi și măști de carnaval. Aceasta, a avut loc în cadrul taberei de Icoane pe lemn şi sticlă, care şi a luat startul în 12 august.Mai mult decât atât, copiii, au realizat, alături de Marius Tudor, actorul de la Teatrul de Vest din Reşiţa două scenete.Una dintre ele, fabula clasică a greierului cu furnica, şi cealaltă, a leului, regele junglei.
Poveștile au fost jucate  de micutii actori cu mult drag, mai ales că aceștia au purtat măști, care reprezenta fiecare animal din fabulă, măști confecționate în cadrul taberei, special pentru ei. La finalul primei u copiii din tabără. Iar în cazul ultimei fabule, povești, greierele nu a rămas flămând,  a declarat că a fost angajat să cânte pentr regele junglei, leul a fost apelat pe telefonul mobil.
La  Râul Alb, copiii au întâlnit o nouă provocare: timp de o săptămână aceștia au învățat să picteze pe sticlă și pe lemn, îndrumați de cinci lectori. Cei 60 de copiii și-au decoperit sau redescoperit talentul în artă, în pictură și în actorie. Drept dovadă stau nenumăratele piese din expoziție și sceneta jucată astăzi în aer liber.
La această tabară au venit copii din 3 judeţe, Caraș-Severin, Teleorman dar şi  Timiș.Copiii de toate vârstele, şi-au dorit din suflet să participe și anul acesta la tabăra de pictură. Printre aceştia s-au numărat  și câțiva copiii cu dizabilități de la Liceul Iris din Timișoara care, în ciuda problemelor de vedere, au jucat în piesa de teatru și chiar au pictat la rândul lor icoane.
Organizarea acestei tabere a fost realizată atât de Direcția pentru Sport și Tineret, cât și de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Românești.

Leave a reply