Sapte afgani si pakistanezi reţinuţi în ultimele 48 de ore

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în zona de competenţă a Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei, doua grupuri de migranţi, formate din sapte cetateni afgani si pakistanezi, care incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sofer făra permis şi numere provizorii expirate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, pe timpul desfasurarii misiunilor de supraveghere si control a zonei de frontiera, au depistat în trafic, pe raza localitatii Partos, un bărbat care conducea un autoturism care avea numerele provizorii de circulaţie expirate si făra a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de circulaţie provizorii expirate şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere valabil.

Frontiera cu Republica Ungaria:

Migranţi descoperiţi ascunsi in automarfare

Politiştii de frontieră din cadrul PTF Nadlac – jud. Arad au descoperit sase persoane, trei marocani, doi egipteni si un algerian, care au incercat sa iasa ilegal din Romania ascunse în trei automarfare, care transportau lemne de foc pentru Italia, respectiv paleti cu motoare pentru Anglia. In cadrul primelor cercetari, soferii automărfarelor au declarat că nu cunosc modalitatea prin care cele sase persoane s-au urcat în mijloacelor de transport.

Si poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş – jud. Bihor au depistat şi reţinut la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră un tunisian, care încerca să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Politiştii de frontieră au întocmit, în toate cazurile, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Leave a reply