Campionul mondial Superkombat, Bogdan Stoica, a fost externat de la Spitalul Militar la o săptămână după ce a suferit un grav accident de circulaţie în zona Drumul Taberei din Capitalei, în timp ce conducea o motocicletă. Din păcate, timp de o lună, luptătorul în vârstă de 22 de ani nu are voie să facă niciun efort, iar ulterior va urma un proces de recuperare care poate dura până la 6 luni, astfel că sunt şase mici să se lupte în cadrul galei finale Superkombat, programată pe 8 decembrie.

În urma accidentului, Stoica s-a ales cu mai multe contuzii, fisuri în zona toraco-lombară, cu o agravare a unei probleme mai vechi în zona cervicală, dar şi cu un muşchi al spatelui zdrobit. Chiar şi aşa, medicii au rămas uimiţi de faptul că rănile nu i-au pus viaţa în pericol în condiţiile în care pentru un om normal impactul putea fi fatal.

Revenit acasă, Bogdan face fizioterapie, iar majoritatea timpului şi-l petrece în pat. „Odată la două ore mă ridic şi mă plimb pentru câteva minute prin casă. Pot spune însă că m-am născut pentru a doua oara. Medicii mi-au spus că am avut mare, mare noroc. Dacă nu eram sportiv de performanţă, în momentul ăsta viaţa mea s-ar fi terminat. Chiar s-au mirat când au văzut cât de rezistent sunt în condiţiile în care m-am lovit cu spatele de maşina respectivă”, a declarat campionul mondial la categoria 91 de kilograme.

Sportivul are interzis la efort pentru o lună, după care va începe o lungă perioadă de recuperare, care va dura până la şase luni. „Trebuie să urmez cu precizie indicaţiile medicilor, iar recuperarea va dura până la şase luni. Dacă nu voi reveni la finala Superkombat de pe 8 decembrie, sunt sigur că la prima gală a anului viitor voi fi în ring şi în cea mai bună formă!”, e promisiunea celui mai mic dintre fraţii Stoica, adăugând totodată că va renunţa la pasiunea sa: „Nu voi mai conduce niciodată motocicleta!

Acesta a povestit şi cum s-a întâmplat accidentul de miercurea trecută de pe un bulevard aglomerat al Capitalei: „Conduceam motocicleta cu maxim 50 de kilometri la oră, iar brusc, dintr-o parcare, a apărut o maşină de curier rapid. Şoferul, care nu se asigurase, m-a văzut în ultimul moment, dar a frânat în mijlocul străzii şi mi-a fost imposibil să mai evit. Am tras stânga de ghidon, am lăsat motocicleta jos, dar m-am lovit cu genunchiul, cotul şi capul de asfalt, iar cu spatele de pragul maşinii. Am fost conştient pentru câteva minute, după care am leşinat. Apoi, ce s-a întâmplat până vineri chiar nu îmi aduc aminte. Am fost inconştient”.

Preşedintele circuitului mondial Superkombat, Eduard Irimia, i-a recomandat lui Stoica să nu se grăbească în ceea ce priveşte recuperarea. E tânăr, probabil vrea să înceapă cât mai repede antrenamentele. Noi vom avea răbdare cu el şi îi transmitem că ne bazăm în continuare pe el. Atunci când va fi apt 100%, cu siguranţă va fi într-una dintre galele Superkombat, a afirmat oficialul. De asemenea, antrenorul său de la Respect Gym, Alin Panaite, îl aşteaptă la sală pentru a reîncepe pregătirea. Mă bucur mult că nu este atât de grav pe cât s-a crezut iniţial, iar toată lumea îl aşteaptă să revină în sală. Este un adevărat exemplu pentru ceilalţi tineri de la sală, care vor să-i urmeze cariera sportivă. De acum, cu siguranţă va fi mult mai responsabil, a spus şi acesta.

Născut la 28 ianuarie 1990 în Bucureşti, Bogdan Stoica a cucerit titlul mondial Superkombat la categoria 91 de kilograme pe 12 mai la Cluj-Napoca după ce l-a învins pe croatul Ivan Stanic. În cariera sa profesionistă, Bogdan a înregistrat opt victorii şi un singur eşec, fiind considerat unul dintre cele mai mari talente din Kick-boxing.

Următorul Superkombat World Grand Prix va avea loc pe 20 octombrie, în timp ce pe 10 noiembrie va avea loc Final Elimination, acolo unde sunt calificaţi nu mai puţin de trei români, Cătălin Moroşanu, Raul Cătinaş şi Benny Adegbuyi. Marea finală va avea loc pe 8 decembrie.

Leave a reply