Reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) au prezentat, joi, la Timişoara, în cadrul unei întâlniri cu industria de comunicaţii electronice, noile prevederi ale cadrului legislativ din domeniu, modul în care acestea afectează relaţia furnizor-utilizator final, dar şi date privind activitatea de control a Autorităţii.
Până la finele lunii mai, în Timiş au fost portate 14.153 de numere de telefonie fixă (furnizorul acceptor cu cele mai multe numere de telefonie fixă portate fiind Orange – 5.871), în Arad 2.059 de numere (RCS&RDS – 955), în Caraş-Severin 650 de numere (RCS&RDS – 423), iar în Hunedoara 3.554 (UPC – 1.359).
Întâlnirea cu cei peste 120 de reprezentanţi ai industriei din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş a fost cea de-a IX-a şi ultima întâlnire din seria ‘Reuniunilor Regionale ale ANCOM’ organizate de Autoritate în anul 2012.
‘Reuniunea a fost organizată pentru ca ANCOM să poată oferi furnizorilor de comunicaţii electronice din regiune explicaţii şi clarificări cu privire la noul cadru legislativ din domeniu, care a adus modificări importante în ceea ce priveşte contractele încheiate cu utilizatorii finali, autorizarea generală a furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, administrarea spectrului de frecvenţe radio, resursele de numerotaţie şi resursele tehnice asociate, securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, dar şi regimul sancţiunilor aplicabile’, a declarat Irina Varga, expert în Direcţia Regională Timiş a ANCOM.
Cele mai importante aspecte şi probleme semnalate în discuţiile cu furnizorii au vizat contractele încheiate cu utilizatorii finali, securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, probleme privind interferenţele care apar în zonele de frontieră, precum şi proiectul legii infrastructurii.
În ceea ce priveşte contractele cu utilizatorii, unii furnizori şi-au exprimat nemulţumirea faţă de obligaţia de a include în contracte informaţii pe care nu le consideră de interes pentru abonaţi, iar reprezentanţii ANCOM au explicat relevanţa acestor informaţii şi modul în care ele vor ajuta utilizatorii să ia decizii în cunoştinţă de cauză.
O altă problemă semnalată a vizat securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, furnizorii considerând o problemă auditarea securităţii pe cont propriu, argumentând că aceasta ar fi o cheltuială prea mare, mai ales pentru furnizorii mici. Reprezentanţii ANCOM au anunţat că urmează să fie adoptate două noi decizii în acest sens, una privind condiţiile şi procedura de raportare a incidentelor de securitate şi alta privind stabilirea măsurilor minime de securitate ce trebuie implementate de furnizori.
‘În ceea ce priveşte interferenţele la graniţă, cu care se confruntă furnizorii din Timişoara, Autoritatea poartă permanent discuţii cu autorităţile din ţările vecine pentru remedierea acestora. Referitor la legea infrastructurii, reprezentanţii ANCOM au subliniat că se aşteaptă în continuare adoptarea acesteia, momentan legea aflându-se în proces legislativ în cadrul Parlamentului’, au punctat reprezentanţii ANCOM.
Comments
Leave a reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Vreau să informeze DIICOT că există un cetăţean din Camerun naed SYMPLICE NGIFO FOTIO care a fost de viaţă în România în ultimii patru ani, el este rezident în Bucureşti, el se uită şi ajutându-africani rămâne neschimbată assylum centrul de la Bucuresti pentru a croos ilegal frontiera desuma de 800euros la 1000euros.He este bine vorbind în română, franceză, iar limbile engleză, vieţile sale patrner din Arad numite Republicii Moldova, pe care o folosesc pentru a închiria maşini şi să ia africnas din toata frontiera de a Hungary.He este, de asemenea, implica în lundary bani. şi în prezent, el este dorit de Procuror de DIICOT în Timisoara.he este încă foarte mult activă a obţine, de asemenea, franceze, germane, britanice paşapoarte pe care le dau la aceste imigranţilor de a utiliza pentru a trece graniţa în Ungaria.