Îurma examenului  de promovare ce a avut loc la Râmnicu Vâlcea, pe data 9 mai 2012, Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut publică lista arbitrilor promovaţi în urma concursului. Arbitrul reşiţean  Dorin Petru Voina a reuşit să promoveze din lotul divizionar Liga 3 în lotul naţional – Liga a 2.

Mulţumesc în primul rând familiei mele, soţiei, mamei mele şi tatălui, care m-au sprijijit necondiţionat  şi au făcut sacrificii alături de mine, pentru a mă realiza şi din punct de vedere al arbitrajului. De asemena doresc să mulţumesc colectivului de la AJFCS, în frunte cu preşedintele Costinel Ristache, pentru sprijinul acordat în timpul pregătirilor. Am fost chiar susţinut la Vâlcea de reprezentanţi ai AJFCS. Profit de ocazie pentru a le reaminti mai tinerilor noştrii colegi şi numai, că judeţul  Caraş-Severin a avut potenţial şi are şi-n continuare, dar trebuie multă muncă şi sacrificii.” a spus Dorin Voina.

La rândul său, preşedintele AJFCS, d-nul  Costinel  Ristache ne-a precizat: ”Îi felicit public pe cei doi arbitri promovaţi de la începutul anului şi nu oriunde, ci în vârful ierarhiei arbitrajului. Este vorba de Dorin Micloşină junior, care a promovat în Lotul Liga 1, unde a şi avut câteva delegări. Acum a urmat imediat promovarea lui Dorin Voina, una pe care toţi cei implicaţi am aşteptat-o cu mare interes. Cele două promovări nu constituie o surpriză pentru noi, am monitorizat cu atenţie evoluţia lor şi totul a venit firesc, ca o confirmare a valorii acestor băieţi. Suntem pe un trand ascendent, cu  două promovări foarte importante la vârf. La ora actuală avem doi arbitri în Liga I, un central – Micloşină şi un arbitru asistent – Marius Nicoară. La nivelul ligii 2 avem iarăşi un central, pe proaspătul promovat Dorin Voina şi doi arbitri asistenţi, pe Silviu Haramuz şi Dorin Nistoran.  Ca o provocare pentru arbitrii tineri, prin promovarea celor doi băieţi în ligile superioare, pot spune că aştept noi promovări din lotul  judeţean în cel al ligii a 3. Este îmbucurător faptul că intervenţia mea în plenul şedinţei cu arbitrii de la începutul campionatului 2011-2012 a avut efectul scontat. Repet şi acum ceea ce le-am spus în plenul şedinţei din august 2011: Numai cu multă muncă, seriozitate şi pasiune pot obţine rezultate. În prezent sunt programe de promovare, există convenţia UEFA, care trebuie să constituie un stimul în plus pentru arbitrii tineri şi foarte tineri.

Leave a reply