FOTO FRAS

O duminica de vis a Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop se incheie pe traseul de la Rasnov cu o noua victorie marca Lucien Hora. Lola 99/50, pe numele sau de cod, a fost din nou in prim-plan, cu pilotul sau doborand de doua ori, in manse consecutive, recordul traseului. Hora, pe care il leaga amintiri placute de Rasnov, a fost incantat de a bifa un nou weekend perfect: dubla victorie, “king of the hill” si chiar mai mult, recordul traseului.

Paul Andronic bifeaza si el o noua victorie la grupa H, alaturi de un nou loc doi la “Open”, performante obtinute cu aceeasi cadenta ca si victoriile lui Hora.

Lucian Radut izbuteste reeditarea podiumului de la Teliu, invingandu-l pe fostul campion Daniel Onoriu. Pilotul Rally Dream Team a castigat intrecerea grupei A, sarbatorind si o noua victorie la echipe.

Daniel Onoriu este al patrulea clasat, in timp ce Mihnea Dutescu incheie pe cinci, castigand intrecerea masinilor cu tractiune pe o singura punte, in fata lui Serban Andrei, care a reusit si el o buna performanta, locul pe 9 la “Open”.

Catalin Cismaru s-a impus pentru a treia oara consecutiv la grupa N, luand un start excelent in campania 2012, in care si-a propus reeditarea titlului de campion, pe care l-a obtinut in 2009.

Gabriel Necula (Citroen Saxo) a reusit o noua victorie lejera la debutanti, fiind urmat de Bogdan Dobranici (Seat Ibiza Cupra TDI) si Bogdan Minea (VW Golf).
Cea mai rapida masina diesel a fost inca odata Skoda Fabia pilotata de Sorin Ghisoi, care nu a avut probleme in a se impune in cursa de casa in fata lui Andrei Mitrasca(Seat Ibiza Cupra TDI) si Bogdan Ungureanu (BMW 120d). In schimb, el a dus o lupta foarte stransa cu Dan Florea (Renault Clio R3), pentru pozitia a doua a clasei A3, pe care a castigat-o cu 6 zecimi. Campionul de raliuri George Grigorescu (Renault Clio R3) a fost cel mai rapid aici.

Simone Tempestini (Subaru Impreza) a fost din nou cel mai rapid dintre juniori, devansandu-l pe Adi Iliescu (Dacia Logan), cel mai tanar participant, care nu a implinit inca 16 ani. Calin Popescu Tariceanu Jr, cel de-al treilea competitor al grupei pilotilor sub 25 de ani a abandonat in antrenamente, cand cutia de viteze a Daciei sale Logan a cedat.

In intrecerea masinilor istorice s-au dus noi lupte captivante, posesorii bijuteriilor mecanice de altadata uitand sa-si menajeze uneori masinile, in lupta cu secundele. Alexandru Ciolan (Mini Cooper) a triumfat la I1, grupa rezervata masinilor produse inainte de 1970, in fata lui Marian Comsa (Mini 1300) si Serban Enache (Alfa Romeo GT), in timp ce Horia Popescu (De Tomaso Pantera) a castigat din nou grupa I2. Eduard Tontsch (BMW 2002) si Dan Spuderka (Alfa Romeo GTAM) au completat podiumul.

Rally Dream Team a castigat la echipe, in timp ce nou-infiintata Extreme Racing Team, care ii are in componenta pe Daniel Onoriu si Mihnea Dutescu a incheiat la egalitate de puncte cu AFS Rally Team.

Leave a reply