Home / Banat / EXCLUSIV FOTO-VIDEO Premierul Victor Ponta la CE din Polonia

EXCLUSIV FOTO-VIDEO Premierul Victor Ponta la CE din Polonia

Primul-ministru Victor Ponta se afla intr-o vizita privata in Polonia, la invitatia omologului sau polonez, Donald Tusk. Acesta a profitat că Polonia organizează Campionatul European de fotbal și a fost prezent și la partida de sâmbătă seara, dintre Polonia și Cehia.

In cursul zilei de sambata, Victor Ponta a vizitat Muzeul fostului lagar nazist de la Auschwitz II-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei, pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului si pentru a reitera faptul ca Romania isi asuma responsabilitatea pentru greselile facute de autoritatile romane din acea perioada. Intre mai si iunie 1944, aproximativ 132.000 de evrei au fost deportaţi din nordul Transilvaniei, aflat sub ocupatie, la Auschwitz.

 

„Am venit astazi aici pentru a ma inchina cu respect in fata tuturor vietilor nevinovate care au fost pierdute si a destinelor distruse in lagarele de concentrare de la Auschwitz si Birkenau. Omenirea nu trebuie sa uite niciodata una dintre cele mai tragice pagini ale istoriei sale iar noi va trebui sa ne asiguram ca asemenea atrocitati nu se vor mai repeta”, a scris Primul Ministru Victor Ponta in registrul muzeului.

 

Deplasarea lui Victor Ponta in Polonia vine ca urmare a invitatiei adresate acestuia de catre premierul polonez in cadrul intalnirii la nivel inalt „Prietenii Coeziunii”, ce a avut loc pe 1 iunie 2012 la Bucuresti.

 

Aceasta vizita privata este o dovada a relatiei de dialog si parteneriat mai stransa ca oricand dintre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

About admin

Check Also

Vaccinarea antigripală gratuită – extinsă spre populația generală

Conducerea Ministerului Sănătății a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele populaționale în urma solicitărilor …

One comment

  1. Un lucru normal pentru fotbal si un gest crestinesc pentru lagar.

Lasă un răspuns