În perioada 1 mai – 30 octombrie 2012 Grupul Informal  Voluntariatul pentru toti, reprezentat de Buzera Andreea Oana implementează, în municipiul Resita, proiectul « EU voluntar », finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acțiunea  1.2 Initiative ale Tinerilor.

Scopul proiectului este informarea tinerilor in legatura cu importanta voluntariatului, prin metode nonformale, ce ii vor atrage spre implicarea in mai multe activitatile de voluntariat.

Obiectivele proiectului:

1. Informarea tinerilor din localitate Resita in legatura cu posibilitatea de desfasurare de activitati de voluntariat, atat la nivel national, cat si la nivel international;

2. Informarea tinerilor din localitate Resita in legatura cu importanta si efectele ce le pot avea activitatile de voluntariat pentru dezvoltarea lor profesionala, personala si nu numai;

3. Realizarea unui Centru de informare si cautare de stagii de voluntariat national sau international;

4. Sprijinirea tinerilor, prin creearea unei asociatii ce va implementa mai multe proiecte ce au ca si principali beneficiari tineri si va fi deschisa la propunerile acestora.

Ehipa de proiect este compusa din voluntari, ce provin din diferite categorii sociale: tineri de etnie romă, tineri orfani, tineri ce provin din centele de plasament. Acestia vor fi implicați în pregătirea, organizarea și implementarea proiectului.

Metodele utilizate sunt non-formale, încurajând exprimarea, reflecția, creativitatea, încrederea, solidaritatea și mișcarea.

Leave a reply