Romica Anculia si-a depus o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar la Tribunalul Timis, cerere ce a fost declinata catre Tribunalul Caras-Severin. Ajuns, insa, in fata magistratilor caraseni, Romica Anculia si-a retras cererea. Nu acelasi gest l-a facut Iancu Simion Simi, care a vrut sa fie pus in libertate.

Directorul APIA Caraş-Severin şi primarul suspendat de la Oţelu Roşu vin aproape zilnic în sălile de judecată ale instanţelor din Caraş-Severin şi Timiş solicitând să fie cercetaţi în libertate pentru fraudarea fondurilor europene destinate întreţinerii de păşuni. Iancu Simion Simi a declarat în fața instanței, în încercarea de a-i convinge pe magistrați să îl pună în libertate, că nu a săvârșit fapte de corupție niciodată.

Romică Anculia și-a retras cererea de liberare condiționată. Tot in această dimineaţă, la Curtea de Apel Timişoara, s-a judecat recursul prin care directorul APIA Caraş-Severin a atacat soluţia de respingere a cererii de liberare sub control judiciar dată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Caraş-Severin. Imediat după ce a părăsit boxa acuzaţilor, magistraţii rămânând în pronunţare, “seniorul feudal”, aşa cum l-au numit procurorii DNA din cauza comportamentului său, a urcat în duba Poliţiei pentru a fi adus la Reşiţa. Un alt primar care a comparut azi in fata instantei a fost Antonie Bunei, care a fost rechemat sip e 31 mai.

Leave a reply