Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului M.A., 51 de ani, cetăţean olandez, pentru săvârşirea  infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.  2 şi 3 alin.1, 2 din Legea nr. 143/2000.

În fapt, se reţine că, la data de 31.03.2012, inculpatul M.A. a introdus fără drept pe teritoriul României, prin PCTF Nădlac, cantitatea de aproximativ 1 kilogram de rezină de cannabis, drog de risc şi peste 2050 de  pastile ecstasy, droguri de mare risc.

La data de 01.04.2012, inculpatul a fost depistat în flagrant delict pe raza jud. Arad,  în timp ce oferea spre vânzare  drogurile de mare risc.

Drogurile proveneau din Olanda şi erau destinate comercializării către consumatorii din judeţul Arad.

Valoarea drogurilor este de aproximativ 50.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului  pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Timiş şi SCCO Arad.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SOS Timiş.

Leave a reply