Prezenţi în Caraş-Severin Dan Radu Ruşanu şi Mihai Voicu au ţinut să facă şi o conferinţă de presă la sediul PNL Caraş-Severin. „Candidatul USL la preşedenţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin este Sorin Frunzăverde. Astăzi am avut această discuţie cu domnia sa şi a acceptat propunerea noastră” a spus Dan Radu Ruşanu.

„Sorin Frunzăverde nu şi-a dat demisia din PDL. Este un impediment în Legea Electorală, şi-ar pierde funcţia de la CJ dacă ar demisiona. Oricum pe 7 aprilie va fi o Conferinţă Naţională Extraordinară a PNL iar propunerea noastră va fi ca domnul Frunzăverde să primească şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, responsabil cu relaţiile externe” a spus Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL.

Deputatul PDL de Caraş-Severin, Valentin Rusu, lider al democrat-liberalilor reşiţeni, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în momentul în care Sorin Frunzăverde va lua decizia de a candida din partea USL, la preşedinţia Consiliului Judeţean, îl va urma, aşa cum vor face şi ceilalţi colegi ai săi.  Declaraţia a fost susţinută şi de Ionesie Ghiorghioni care spune că “îl vom urma in corpore”.

Preşedintele PNL Caraş Severin Marcel Vela a precizat că, dacă Sorin Frunzăverde şi cei 42 de primari ai PDL din judeţ vor trece la PNL, se va putea vorbi de o clarificare a dreptei politice româneşti.

Potrivit lui Vela, PNL va deveni astfel primul partid din Caraş-Severin, dacă aceşti primari ai PDL îl vor urma pe Sorin Frunzăverde şi se vor alătura liberalilor.

Vor fi 42 de primari PDL şi 15 primari PNL, dintr-un total de 77 de primării din judeţ. PNL i-a propus, marţi, prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin Frunzăverde, să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. De asemenea, “cei 42 de actuali primari ai PDL vor putea să candideze, cu preemţiune, sub sigla USL, dacă doresc să facă acest lucru” a spus Dan Radu Ruşanu.

Vela este primarul municipiului Caransebeş. El a precizat că, deşi iniţial el fusese nominalizat de către USL pentru preşedinţia CJ Caraş Severin, în urma unei dezbateri publice susţinute la nivelul municipiului, a decis să candideze încă o dată pentru funcţia de edil al acestei localităţi.

Cei trei parlamentari PDL din Caraş Severin sunt deputaţii Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu şi senatorul Iosif Secăşan.

Marcel Vela a precizat, la rândul său, că Sorin Frunzăverde îşi va clarifica miercuri, poziţia în cadrul unei declaraţii sau conferinţe de presă.

Comments

  1. […] din partid, își pierde funcția de președinte al Consiliului Județean. (Mihai Voicu explică aici, destul de […]

Leave a reply